Στην Ελλάδα έφτασε λίγο πριν από τις 11:00 το πρωί της Παρασκευής μία από τις πρώτες πτήσεις με Ισραηλινούς τουρίστες.

Η κάμερα του ΟΡΕΝ βρέθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου προσγειώθηκαν οι πρώτοι τουρίστες από το Τελ Αβίβ. Στα χέρια τους κρατούν το πιστοποιητικό εμβολιασμού, που τους επιτρέπει να ξεκινήσουν αμέσως τις διακοπές τους, χωρίς καραντίνα.

«Εδώ γράφει το όνομα, εδώ τον αριθμό ταυτότητας, εδώ αναγράφεται η ημερομηνία επικύρωσης και τώρα έχει ισχύ για 6 μήνες», δήλωσε στο OPEN ένας τουρίστας, δείχνοντας το πιστοποιητικό του.

Βίντεο: Οι πρώτοι Ισραηλινοί τουρίστες έφτασαν στην Ελλάδα
Υπενθυμίζεται ότι οι εμβολιασμένοι Ισραηλινοί επιβάτες μπορούν από τις 25 Μαρτίου να εισέρχονται χωρίς 7ήμερη καραντίνα στην χώρα μας, σύμφωνα με ΝΟΤΑΜ της ΥΠΑ. Οπως προβλέπει, η είσοδος στην Ελλάδα των επιβατών από το Ισραήλ, (μόνιμοι κάτοικοι), επιτρέπεται και στην περίπτωση ολοκλήρωσης του εμβολιασμού για κορωνοϊό COVID-19 και προσκόμισης από αυτούς πιστοποιητικού εμβολιασμού, στην αγγλική γλώσσα, το οποίο έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή υπό τις εξής προϋποθέσεις

Της παρόδου δεκατεσσάρων (14) ημερών από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους
Της αρνητικής διάγνωσής τους κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου για κορωνοϊό COVID- 19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα.

 

 

 

Πηγή:iefimerida.gr