Scroll to top

Εγκρίθηκε ο ισολογισμός – απολογισμός του τ. Δ. Λιτοχώρου


- 10 Αυγούστου 2011

 • 2011-07-28_-_.--11_-_____-____7ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

   

  *ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ
  ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ
  ΑΝΗΛΘΕ ΣΤΑ
  23.913.464,98 E
  * ΥΨΟΥΣ
  3.166.000 Ε
  ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ
  ΠΟΥ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ
  ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ Ο
  Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
  *ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥΑΝΗΛΘΕ ΣΤΑ 23.913.464,98 E
  * ΥΨΟΥΣ 3.166.000 Ε ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ Ο Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
  Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο ισολογισμός – απολογισμός οικονομικού έτους 2010 του τ. δήμου Λιτοχώρου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 163 του ν. 3463/2006. Εισηγητής του θέματος ήταν ο ορκωτός λογιστής Νικόλαος Καμπούτας, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι είναι η 9η δημοτική χρήση, ελέγχθηκε από ορκωτό λογιστή και περιέχει στοιχεία αληθή.
  Ο ΟΡΚΩΤΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ
  Τα πάγια ανέρχονται μαζί με τις δημοτικές επιχειρήσεις στα 20.602.608,45 ευρώ. Οι απαιτήσεις από τους δημότες ανέρχονται 432.641 + οι απαιτήσεις από τη ΔΕΑΛ που είναι στους χρεώστες, ανέρχονται σε 2.525.920,42 ευρώ. Τα διαθέσιμα ανήλθαν σε 672.244,19 ευρώ. Το σύνολο του ενεργητικού ανήλθε στα 23.913.464,98 ευρώ.

  Οι απαιτήσεις από οφειλέτες του δήμου είναι 432.000 ευρώ ενώ 289.000 ευρώ είναι οι απαιτήσεις σε καθυστέρηση. Οφειλές ύψους 100.000 ευρώ περίπου είναι από εταιρία που άφησε υπόλοιπο στον δήμο, λόγω αδυναμίας πληρωμής. Κάποιες από τις απαιτήσεις αυτές θα εισπραχθούν στο μέλλον.
  Τα μακροπρόθεσμα δάνεια ανέρχονται στο ποσό του 1.379.000 ευρώ, 38.830 ευρώ είναι οι δόσεις που πρέπει να πληρωθούν μέσα στο 2011. Οι προμηθευτές ανέρχονται στο 1.488.000 ευρώ και οι υποχρεώσεις σε ασφαλιστικούς οργανισμούς 24.000 και 42.000 αντίστοιχα. Το σύνολο των υποχρεώσεων ανέρχονται σε 3.166.000 ευρώ.
  Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ
  Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Μ.Λαλούμης προτού ζητήσει από τη διοίκηση και τους δημοτικούς συμβούλους να καταθέσουν τις απόψεις τους επί του θέματος, ανέφερε ότι η δημοτική υπάλληλος κ. Φιλιώ Αδαμοπούλου διέκοψε την άδεια της για να παραστεί στη συνεδρίαση και να δώσει εξηγήσεις επί του ισολογισμού – απολογισμού, αν τυχόν της ζητηθούν.
  Επ’ αυτού, διοίκηση και δημοτικοί σύμβουλοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τη δημοτική υπάλληλο κ. Αδαμοπούλου, όπως επίσης καλά λόγια είχε να πει και ο κ. Καμπούτας, τόσο για την κ. Αδαμοπούλου ως λογίστρια, όσο και για τον κ. Γιώργο Παπαγεωργίου ως προϊστάμενο της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου Δίου-Ολύμπου.
  Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τον λόγο έλαβαν ο αναπληρωτής δήμαρχος Γ.Φαρμάκης, ο αντιδήμαρχος Π.Κιάφας, ο τ. δήμαρχος Λιτοχώρου Αθ.Τσιφοδήμος, ο τ. πρόεδρος του Δ.Σ. Λιτοχώρου Ε.Γερολιόλιος, οι κύριοι Δημόπουλος, Λάππας, Μυλωνέρος, Κωτούλης και Καλαϊτζής, καθώς επίσης και οι κυρίες Κουρίτα και Μόχλα.
  ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ
  Ο κ. Λάππας αφού εξέφρασε ευχαριστίες προς την κ. Αδαμοπούλου για την ενημέρωση επί των στοιχείων, μεταξύ άλλων έκανε αναφορά για τις ρυθμίσεις οφειλών, είπε ότι είναι ευνοϊκές οι ρυθμίσεις και ζήτησε να πειστούν οι συνδημότες να μπουν σε ρυθμίσεις, «διότι θα βουλιάξουμε όλοι μας», όπως είπε χαρακτηριστικά.
  Ο κ. Κωτούλης εξέφρασε ευχαριστίες προς την κ. Φιλιώ Αδαμοπούλου και μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε στην αύξηση του δανεισμού. Ο κ. Καλαϊτζής εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Παπαγεωργίου και την Αδαμοπούλου και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο θέμα του ΒΙΟΠΑ.
  Ο αναπληρωτής δήμαρχος Γ.Φαρμάκης μεταξύ άλλων έδωσε εξηγήσεις για τα τέλη αμμοληψίας από τη ΔΕΑΛ προς τον δήμο. Ο κ. Τσιφοδήμος έδωσε εξηγήσεις επί θεμάτων που τέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο ενώ και ο κ. Καμπούτας τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει αμφισβήτηση ως προς τους αριθμούς και συμπλήρωσε ότι σ’ αυτές τις περιπτώσεις γίνονται προσπάθειες διασταύρωσης των στοιχείων που δίνονται από ΟΤΑ.
  Ο κ. Δημόπουλος δήλωσε ότι θα καταψηφίσει τον ισολογισμό – απολογισμό του τ. Δ.Λιτοχώρου. Ο κ. Τσιφοδήμος δήλωσε ότι θα ψηφίσει τον ισολογισμό απολογισμό και πρόσθεσε ότι η προηγούμενη χρονιά πήγε καλά. Μειωμένη ήταν η τακτική επιχορήγηση το 2010 σε σχέση με το 2009, ο δήμος πήρε 600.000 ευρώ λιγότερα, άλλωστε γι αυτό και πήρε δάνεια. «Στενοχωριέμαι όμως που δεν πήραμε κι άλλα δάνεια», είπε χαρακτηριστικά.
  Ο κ. Λάππας δήλωσε ότι θα καταψηφίσει για πολιτικούς λόγους, ανέφερε δε μεταξύ άλλων ότι η ΔΕΑΛ βοήθησε πάρα πολύ όλα τα χρόνια τον τ. δήμο Λιτοχώρου, είναι όμως άσχημο να γίνονται ρουσφετολογικές πολιτικές στον τ. δήμο. Και ως προς το τι μπορεί να γίνει, είπε να βρεθεί ένας τρόπος για τις οφειλές της ΔΕΑΛ προς τον δήμο.
  Η κ. Κουρίτα είπε ότι δεν αμφισβητεί τους αριθμούς, αμφισβητεί όμως την πολιτική του δήμου, δεν έγιναν έργα υπέρ των συμφερόντων του λαού και ζήτησε, η ΔΕΑΛ και ο δήμος να ξεκαθαρίσουν τα ταμεία τους.
  Ο κ. Μυλωνέρος είπε ότι δεν αμφισβητεί τους αριθμούς, επέκρινε όμως τη δήλωση Τσιφοδήμου περί των άλλων δανείων που δεν έλαβε ο τ. δήμος και μεταξύ άλλων δήλωσε ότι θα ψηφίσει «παρών».
  Ο κ. Καλαϊτζής αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ύψος του χρέους, η κ. Μόχλα εξέφρασε ευχαριστίες προς την κ. Αδαμοπούλου για παροχή πληροφοριών, έκανε λόγο για αδυναμία του δήμου για είσπραξη οφειλομένων δημοτών και ζήτησε να ενεργοποιηθούν οι εισπρακτικοί μηχανισμοί του νέου δήμου.
  Ο κ. Κωτούλης είπε ότι θα ψηφίσει τον ισολογισμό, εξηγώντας ότι «πολιτική θα μπορούσαμε να κάνουμε έξω από εδώ. Εδώ να κάνουμε ουσιαστική πολιτική».
  Τέλος, ο αναπληρωτής δήμαρχος Γ.Φαρμάκης είπε μεταξύ άλλων ότι ο δήμος πρέπει να συνεχίσει το δύσκολο έργο του. Κατ’ ανάγκην ο ισολογισμός πρέπει να ψηφιστεί και ζήτησε από το Δ.Σ. να φανταστούν τι θα γινόταν αν καταψηφιστεί ο ισολογισμός… Δεν θα μπορούμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας προς τρίτους, ανέφερε μεταξύ άλλων.
  ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
  Ακολούθησε ψηφοφορία και μετά το πέρας αυτής ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Μιχάλης Λαλούμης, ανακοίνωσε ότι κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο ισολογισμός – απολογισμός οικονομικού έτους 2010 του τ. δήμου Λιτοχώρου. 2011-07-28_-_.--11_-_____-____72011-07-28_-_.--11_-_____-____7

   

 • Δείτε επίσης...