Τις αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας ανάλογα με την πορεία των κρουσμάτων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, το λεγόμενο βαθύ κόκκινο παραμένουν: Αττική, Αιτωλοακαρνανία και Αχαΐα, Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Θεσπρωτία, Ηράκλειο, Λέσβος.

Επίσης, οι δήμοι Καλυμνίων, Χίου, Ανωγείων, Χανίων, Ιωαννιτών, Μετσόβου, Κατερίνης, Σκιάθου.

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου εντάσσονται από αύριο στις 6 το πρωί η Μύκονος με 42 ενεργά κρούσματα και Ζακύνθου με 61 ενεργά κρούσματα. Επίσης ο δήμος Αμφίπολης Σερρών με 43 ενεργά κρούσματα, οι δήμοι Καστοριάς και Ορεστίδος με 102 και 29 κρούσματα αντίστοιχα. Στο βαθύ κόκκινο από αύριο και δήμος Καρδίτσας με 140 ενεργά κρούσματα.

Η Λέρος βρίσκεται σε ειδικό καθεστώς περιοριστικών μέτρων και έκτακτης ανάγκης από χθες το πρωί καθεστώς στο οποίο θα παραμείνει μέχρι τη Δευτέρα 29 Μαρτίου στις 6 το πρωί. Στο ίδιο καθεστώς εντάσσεται από αύριο το πρωί στις 6 και έως τις 29 Μαρτίου και η δημοτική κοινότητα Γαλατινής της δημοτικής ενότητας Ασκίου του δήμου Βοΐου με έδρα τη Σιάτιστα της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Με ομόφωνη απόφαση της επιτροπής βγαίνουν από την κατηγορία πολύ αυξημένου κινδύνου οι εξής περιοχές: Φωκίδα με μείωση του επιδημιολογικού φορτίου κατά 49%, Σάμος με μείωση φορτίου κατά 58,3%, Άρτα με μείωση 24%, Λευκάδα με υποχώρηση 44,2% και ο δήμος Ρόδο με μείωση 58%. Οι εν λόγω περιοχές από τη Δευτέρα εντάσσονται από στο επίιπεδο αυξημένου κινδύνου κόκκινο.

Σημειώνεται πως τα μέτρα χαλάρωσης – αποσυμπίεσης που ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης (Δείτε περισσότερα ΕΔΩ) ισχύουν για όλη την επικράτεια.