Ελατοχώρι: Το πρόγραμμα του «Γαστρονομικού Φεστιβάλ του Βουνού και του Δάσους»
19 & 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024
Στο Ελατοχώρι Πιερίας
Συνοπτικό Πρόγραμμα
Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024
11:00 – 19:30 Έκθεση τοπικών παραγωγών στο κέντρο του Νέου Ελατοχωρίου.
10:30 – 12:00 Περίπατος στο «Βοτανικό μονοπάτι, πάρκο Μουσών, πηγή Κεραμίδα»
περιμετρικά του Ελατοχωρίου, παρουσίαση ιστορικών στοιχείων της περιοχής
Σημείο εκκίνησης: «Τρανή Βρύση» Παλαιό Ελατοχώρι
Παρουσίαση – Συντονισμός : Σύλλογος Επαγγελματιών Ελατοχωρίου
12:00 – 18:30 Μαγειρικές επιδείξεις από chef σε συνεργασία με τοπικά καταστήματα
Παρουσίαση – Συντονισμός : Παλησίδης Γιώργος
Επιδείξεις από την εθνική ομάδα BBQ (Hellenic Bbq Team) με επικεφαλής την Chef Μυρσίνη Λαμπράκη & τον pastry chef Μαουντζάνη Πέτρο
Μαγειρική από εστιατόρια της περιοχής
Μαγειρική από Σύλλογο Γυναικών Ελατοχωρίου
18:30 – 19:00 Τελετή έναρξης
19:30-22:30 Συναυλία με τους «ARGON The Band»
Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024
10:00 – 19:30 Έκθεση τοπικών παραγωγών στο κέντρο του Νέου Ελατοχωρίου.
10:30 – 14:00 Μαγειρικές επιδείξεις μέσα στο δάσος στη θέση (αναψυχής) «Νικόλα
πηγάδι» – Ζωντανή παραδοσιακή μουσική και χορός
Παρουσίαση – Συντονισμός : Παλησίδης Γιώργος
Επιδείξεις από την εθνική ομάδα BBQ (Hellenic Bbq Team) με επικεφαλής την Chef Μυρσίνη Λαμπράκη
11:00 Περίπατος στο δάσος (Νικόλα πηγάδι – καταρράκτης Σωτήρη Ρέμα) μαζί με τον
Αναγκαστικό Δασικό Συνεταιρισμό Ελατοχωρίου.
Παρουσίαση – Συντονισμός : Μπαρέκας Χρήστος, πρόεδρος Αναγκαστικού Δασικού
Συνεταιρισμού
11:00 Γυμναστική στη φύση στη θέση «Μπάρα» στο δρόμο προς χιονοδρομικό
Παρουσίαση – Συντονισμός : Bootcamp Fitness Studio
14:00 Master chef junior
Παρουσίαση – Συντονισμός : Παλησίδης Γιώργος
Μαγειρική επίδειξη : Μαουντζάνης Πέτρος
Παιδικές δράσεις : Ντζιαχρήστου Αριέττα
15:00 -17:00 Μαγειρικές επιδείξεις από chef σε συνεργασία με τοπικά καταστήματα
Παρουσίαση – Συντονισμός : Παλησίδης Γιώργος
Επιδείξεις από την εθνική ομάδα BBQ (Hellenic Bbq Team) με επικεφαλής την Chef Μυρσίνη Λαμπράκη
17:00 -18:30 Σεμινάριο «Αξιοποίηση Πιερικού και Μαύρου Χοίρου – διαχείριση, κοπές,
κρεατοσκευάσματα, συνταγές & ψήσιμο»
Παρουσίαση – Συντονισμός : Meat & Fire chef Μυρσίνη Λαμπράκη, εξειδικευμένη κρεοτέχνης
18:30 – 20:00 Ήθη, έθιμα και χοροί από Πολιτιστικούς και Αθλητικούς συλλόγους