Το Σωματείο Ιδιοκτητών Σχολών Χορού Ελλάδος Σ.Ι.Σ.Χ.Ε., στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, προβαίνει σε εκ νέου ενημέρωση προς τους γονείς, σχετικά με την χαοτική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα με τις δεκάδες «Σχολές Χορού», οι οποίες λειτουργούν χωρίς τις απαραίτητες υποδομές και προϋποθέσεις, όπως αυτές έχουν οριστεί από την κείμενη νομοθεσία αλλά και με δάσκαλους οι οποίοι δεν έχουν αναγνωρισμένο δίπλωμα Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της Ελλάδος ή του εξωτερικού.

Σχολές Χορού, γυμναστήρια, σύλλογοι, studios, χωρίς την απαραίτητη άδεια από την Περιφέρεια, θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών! Σε καμία περίπτωση δεν δικαιούνται να διδάσκουν μπαλέτο και σύγχρονο χορό. Ο νόμος είναι σαφής και δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών.

Το Σ.Ι.Σ.Χ.Ε., ως νόμιμο Σωματείο με πορεία 22 χρόνων, ως επίσημος φορέας διαλόγου με τα Υπουργεία Πολιτισμού και Παιδείας, καθώς και με όλες τις Περιφέρειες της Ελλάδος, καταγγέλλει την παράνομη διδασκαλία έντεχνου χορού, απ΄όπου αυτή και αν προέρχεται. Δεσμεύεται δε καταστατικά να προχωρήσει σε κάθε νόμιμη ενέργεια έναντι φυσικών ή νομικών προσώπων που ασκούν τη σχετική δραστηριότητα χωρίς την απαιτούμενη άδεια.

Προτρέπουμε όλους εσάς, τους γονείς, το κοινό, τους εραστές της Τέχνης του χορού, να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή Σχολής.

Να ζητάτε πάντα να σας επιδεικνύεται η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας της Σχολής που επιλέγετε, καθώς και το δίπλωμα του δασκάλου που θα αναλάβει την διδασκαλία των παιδιών σας.

Οποιαδήποτε άλλη σκέψη σας οδηγήσει σε λανθασμένη επιλογή, σας προσδίδει συνευθύνη στο λάθος.

Ας έχουμε μαζί τη συνευθύνη για τη σωστή, την άρτια καλλιτεχνική εκπαίδευση.

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες και διευκρινίσεις το κοινό μπορεί να επικοινωνήσει με το Σωματείο στα τηλέφωνα 210 2832883, 2130047452 ή μέσω email στο [email protected]

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο