Scroll to top

Επίδειξη κομμωτικής από τους σπουδαστές της Σχολής του ΟΑΕΔ Κατερίνης


- 22 Μαΐου 2018

 • ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΜΟΝΤΕΛΑ, ΞΕΔΙΠΛΩΣΑΝ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΤΟΥΣ & ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΤΙΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ

  Το ταλέντο, τη φαντασία, τη δημιουργικότητά και τις δεξιότητές τους παρουσίασαν στο κοινό οι σπουδαστές της Σχολής Κομμωτικής του ΟΑΕΔ Κατερίνης, σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στο χώρο της ΕΠΑ.Σ. Κατερίνης. Σπουδαστές, επίσημοι προσκεκλημένοι και εκπαιδευτικοί απόλαυσαν μία άψογη και επαγγελματική επίδειξη, με μοντέλα τους ίδιους τους σπουδαστές.
  Την εκδήλωση άνοιξε ο διευθυντής της Σχολής ο Αναστάσιος Αλεξιάδης ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, πως σκοπός της συγκεκριμένης εκδήλωσης είναι η προβολή και επίδειξη των επαγγελματικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων των μαθητών, καθώς και η ενημέρωση των επιχειρήσεων (ιδιωτικού και δημόσιου τομέα) και των κοινωνικών φορέων σχετικά με τη μαθητεία και πρακτική άσκηση που προσφέρουν οι επαγγελματικές σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ. Ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε επίσης πως η σχολή μαθητείας λειτουργεί στην Κατερίνη από το 1984, ενώ ο ΟΑΕΔ εφαρμόζει με επιτυχία το σύστημα της μαθητείας από το 1952. Εξήγησε επίσης πως μαθητεία είναι το εκπαιδευτικό σύστημα που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση στην τάξη με την πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.
  «Οι μαθητές που φοιτούν στις Σχολές του ΟΑΕΔ, αποκτούν επαγγελματική εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες εργασίας ασκούμενοι σε επιχειρήσεις όλων των κλάδων της Εθνικής οικονομίας σε πολλές τεχνικές ειδικότητες. To σύστημα της Μαθητείας έχει αποδειχθεί στην πράξη αποτελεσματικό, καθώς οι μαθητές σε σημαντικό ποσοστό μετά το τέλος των σπουδών τους συνεχίζουν να απασχολούνται ως εξειδικευμένοι πλέον εργαζόμενοι είτε στους ίδιους εργοδότες τους είτε σε επιχειρήσεις είτε σε δικές τους ατομικές επιχειρήσεις» επισήμανε.
  Οι ειδικότητες που λειτουργούν κάθε χρόνο στις ΕΠΑ.Σ. προκύπτουν μετά από διαβούλευση που πραγματοποιείται από το γραφείο διασύνδεσης με τους φορείς της περιοχής (Επιμελητήριο, Εργατικό Κέντρο, ΚΠΑ2, Ενώσεις, Σωματεία κ.τ.λ.). «Στοχεύοντας μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, χρέος όλων των φορέων είναι να στηρίξουν το θεσμό της μαθητείας προσφέροντας θέσεις πρακτικής άσκησης διότι μέσα από αυτόν θα προκύψουν ικανά και εξειδικευμένα στελέχη, τα οποία θα καλύψουν επαρκώς τις Τεχνικές Ειδικότητες σε επιχειρήσεις όλων των κλάδων της Εθνικής Οικονομίας μας» κατέληξε.
  Από την πλευρά του ο υποδιευθυντής της ΕΠΑ.Σ. Αθανάσιος Καραβέργος αναφέρθηκε στην αξία της πρακτικής άσκησης. Ακολούθως το λόγο έλαβαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο οποίος εξέφρασε την αμέριστη στήριξη από την πλευρά του Επιμελητηρίου στην ΕΠΑ.Σ. και στους σπουδαστές της, καθώς και η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης Μπέττυ Κωνσταντίνου, η οποία δήλωσε πως ο φορέας αγκαλιάζει την προσπάθεια των σπουδαστών, δίπλα στους οποίους βρίσκεται για να τους παρέχει στήριξη και συμβουλευτική.

  Την εκδήλωση χαιρέτισαν επίσης ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ Ιωάννης Παπατσεχελίδης, ο πρόεδρος του συλλόγου της Κεντρικής Μακεδονίας Ιωάννης Θεόδωρος, ο οποίος τόνισε ότι η σχολή του ΟΑΕΔ είναι σχολείο, που αποτελεί πρότυπο και υπόδειγμα, ο εκπρόσωπος του δημάρχου Κατερίνης Χρυσόστομος Κυραϊλίδης, ο αρχιμανδρίτης π. Παύλος Ντούρος, αλλά και ο Γιώργος Διαμαντόπουλος, ιδιοκτήτης συνεργείου και απόφοιτος της Σχολής Μαθητείας, ο οποίος τώρα με τη σειρά του απασχολεί μαθητή της Σχολής.

  Στη συνέχεια παρέλασαν μοντέλα και μαθητές κάνοντας επίδειξη των δεξιοτήτων τους. Οι δημιουργίες βαθμολογήθηκαν από την επιτροπή και ακολούθως απονεμήθηκαν βραβεία για τα καλύτερα χτενίσματα.

   

   

 • Δείτε επίσης...