Την Κατερίνη και τον εκπαιδευτικό της κόσμο επέλεξε να επισκεφθεί ο Υφυπουργός Παιδείας  κος Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.
O  Υφυπουργός, συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης,  κο Θεόδωρο Καρτσιώτη, και στελέχη της Περιφέρειας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, έφτασε, καλεσμένος του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κου Ιωάννη Καζταρίδη, στα γραφεία της Διεύθυνσης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ενημερώθηκε από τον κο Καζταρίδη για τα τρέχοντα εκπαιδευτικά θέματα της Πιερίας και πήρε τη διαβεβαίωση για την ομαλή και ανέφελη εξέλιξη της φετινής σχολικής χρονιάς. Είχε, επίσης, την ευκαιρία να  συνομιλήσει με τους Διευθυντές των Γυμνασίων και Λυκείων, τους αιρετούς εκπροσώπους των καθηγητών και τον πρόεδρο  της τοπικής ΕΛΜΕ , άκουσε  τις προτάσεις τους και απάντησε σε ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο. Στη συνάντηση παρίστατο και ο Δ/ντής της Α/θμιας Εκπ/σης κος Αστέριος Κρίτογλου
Ακολούθησε επίσκεψη στο σχολικό συγκρότημα του 4ου Γυμνασίου και 4ου Λυκείου , στο νεοσύστατο 16ο Δημοτικό Σχολείο , το 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης και το ΕΕΕΕΚ Κατερίνης. Ο Υφυπουργός ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στο Δήμο Κατερίνης και στην Περιφερειακή ενότητα Πιερίας.

Επίσκεψη υφυπουργού Παιδείας στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

Με τον υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Θεόδωρο Παπαθεοδώρου,  συναντήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012, στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας  καλωσόρισε τον υφυπουργό Παιδείας στην Πιερία και παρείχε μια πλήρη ενημέρωση για την εικόνα που παρουσιάζει ο τομέας της εκπαίδευσης στην Πιερία, επισημαίνοντας τόσο τις αδυναμίες και τις ανάγκες που εντοπίζονται όσο και το πρόγραμμα για την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των υποδομών με γνώμονα –όπως είπε- την παροχή υψηλού επιπέδου και ουσιαστικής εκπαίδευσης.
Η Περιφερειακή Ενότητα  Πιερίας δίνει μεγάλη βαρύτητα στην εκπαίδευση,  είπε η Σοφία Μαυρίδου, προσθέτοντας ότι  «παιδεία σημαίνει πολιτισμός και ανάπτυξη». Η  Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας αξίωσε την αρωγή και τη συμβολή του υπουργείου Παιδείας, υπογραμμίζοντας ότι η προγενέστερη αρχή είχε δώσει  ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της σχολικής στέγης, με αποτέλεσμα στην Πιερία να έχουν κατασκευαστεί πολλά και καλά σχολεία και δεν παρέλειψε να τονίσει  την  αγαστή συνεργασία που υπάρχει με τους  δήμους της Πιερίας. Άλλωστε, ενημέρωσε τον υπουργό Παιδείας και για την ανέγερση του  Ενιαίου Λυκείου  της Κονταριώτισσας, που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και του όποιου οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη.
Ο  υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού,  
εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τα θέματα παιδείας που απασχολούν την Πιερία και δεσμεύθηκε να τα μελετήσει διεξοδικά και να ενσκήψει στα προβλήματα προκειμένου να συνεχιστεί αρμονικά το πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας. «Η παιδεία αποτελεί την πλέον σταθερή και αποδοτική επένδυση για το μέλλον  και το ΄΄ κλειδί΄΄ για την έξοδο από την κρίση» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας.
Παράλληλα, διαπίστωσε την καλή κατάσταση των σχολείων της Κατερίνης συγκριτικά με σχολεία άλλων περιοχών, ενώ επικεντρώθηκε στα προβλήματα της  υποστελέχωσης και της χωρητικότητας που αντιμετωπίζει το Ειδικό Σχολείο καθώς και στο υπερκορεσμένο- όπως το χαρακτήρισε ο υπουργός Παιδείας-  ΕΠΑΛ Κατερίνης. Τέλος, και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την επιτακτική ανάγκη στήριξης από πλευράς πολιτείας αλλά και αναδιοργάνωσης του θέματος της μεταφοράς των μαθητών καθώς και εξέτασης  σχεδίου  εξορθολογισμού της τριτοβάθμιας  εκπαίδευσης.
Στη συνάντηση  παραβρέθηκαν η συνεργάτης του υφυπουργού Παιδείας, Έφη Μαυροπούλου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, Δημήτρης Τσιμήτρης, ο Περιφερειακός Διευθυντής  Εκπαίδευσης Π.Κ.Μ., Θεόδωρος Καρτσιώτης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, Ιωάννης  Καζταρίδης, ο Διευθυντής και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής  Ομάδας της ΔΗΜΑΡ, Γιάννης Αμοιρίδης, η Διευθύντρια του ΙΕΚ Πιερίας, Μαρία Κορύτσα, η υπεύθυνη του Τμήματος Διοίκησης της Π.Κ.Μ. , Γεωργία Κομψοπούλου, ο  Προϊστάμενος  Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Νίκος Ακριτίδης, η Προϊσταμένη  Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ευαγγελία Ψυχογ
ιού, οι εκπαιδευτικοί, Σοφία Μαυροπούλου και Παναγιώτης Ψαρρός, ο Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Χαράλαμπος Ζαπουνίδης, ο Ειδικός Συνεργάτης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας- Καθηγητής- αρμόδιος εκπαιδευτικών θεμάτων, Αθανάσιος Μπαρμπαγεωργόπουλος και ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, Δημήτρης Ρουκάς.