Έρχεται το νέο ολοήμερο σχολείο – Μέχρι τις 17:30 από Σεπτέμβριο
Aρχικά, το μέτρο θα αφορά στο 50% των ήδη λειτουργούντων ολοήμερων τμημάτων, δηλαδή περίπου 5.000 τμήματα σε ολόκληρη την επικράτεια, και το ωράριο θα διευρυνθεί για φέτος έως τις 5:30 το απόγευμα
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αρχικά, το μέτρο θα αφορά στο 50% των ήδη λειτουργούντων ολοήμερων τμημάτων, δηλαδή περίπου 5.000 τμήματα σε ολόκληρη την επικράτεια, και το ωράριο θα διευρυνθεί για φέτος έως τις 5:30 το απόγευμα.
Στις επιπλέον ώρες θα γίνεται η μελέτη για την επόμενη ημέρα, καθώς και δημιουργικές δραστηριότητες με έμφαση στα εικαστικά, τη δημιουργική γραφή και άλλες θεματικές που αρέσουν στα παιδιά μας.
«Σκοπός μας είναι οι μικροί μας μαθητές και μαθήτριες μετά το σχολείο να είναι ελεύθεροι και να έχουν ποιοτικό χρόνο στο σπίτι με την οικογένειά τους», αναφέρεται σχετικά και προστίθεται:
Οι αλλαγές που προωθούμε επιδιώκουμε να επιφέρουν πολλά και σημαντικά οφέλη σε όλους. Η εκπαίδευση στο ολοήμερο θα είναι πιο ποιοτική, εφόσον το νέο πρόγραμμα σπουδών θα είναι σημαντικά ενισχυμένο με πολύ πιο δημιουργικές δράσεις. Προσπαθούμε έτσι να φέρουμε πιο κοντά το ωράριο του σχολείου στο ωράριο των εργαζόμενων γονέων».
Επίσης η κ. Κεραμέως έκανε λόγο για σχεδόν 25.000 οι μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση από το 2020 – πάνω από 8.500 νέοι διορισμοί σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.
Ειδικότερα σύμφωνα με την ίδια:
8.586 νέους μόνιμους διορισμούς στην Πρωτοβάθμια, τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση υλοποιούν οι ηγεσίες των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εσωτερικών και Οικονομικών, με το σύνολο των διορισμών να αγγίζει τους 24.786 τα τελευταία δύο χρόνια.
Ο διορισμός μόνιμων εκπαιδευτικών πραγματοποιείται σε συνέχεια των 16.200 μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση, στις οποίες προχώρησε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας την τελευταία τριετία – 11.700 στη γενική παιδεία, τους πρώτους μετά από 12 χρόνια, και 4.500 στην ειδική εκπαίδευση, τους πρώτους στην ιστορία της χώρας μέσω ΑΣΕΠ.
Πάγια δέσμευση της Κυβέρνησης, η οποία υλοποιείται παρά τις δυσκολίες, είναι η εξυγίανση του εργασιακού τοπίου στην εκπαίδευση, με κομβικό το ρόλο της μετάβασης από το καθεστώς των αναπληρωτών σε αυτό των μόνιμων εκπαιδευτικών, το οποίο αποφέρει πολλαπλά οφέλη:
- Στους μαθητές μας, παρέχει σταθερούς εκπαιδευτικούς δεσμούς, ιδιαίτερα δε στους μαθητές της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, παρέχει ευκαιρίες για ανάπτυξη στενότερων σταθερών διαπροσωπικών σχέσεων που είναι απαραίτητες για την εξέλιξή τους.
- Στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς μας, προσφέρει επαγγελματική σταθερότητα και δυνατότητες ανέλιξης.
- Στα σχολεία και τις οικογένειες, εξασφαλίζει μία συνέχεια στη μάθηση και την επικοινωνία.
- Σε όλη την κοινωνία, αποτελεί ένα παράδειγμα υγιούς επένδυσης στο μέλλον της χώρας μας.
Πηγή: .typosthes.gr