Εθελοντική αιμοδοσία από το 19ο Δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Κατερίνης
ΓΙΝΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ: ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Αγαπητοί γονείς και φίλοι την Τρίτη 1 Απριλίου 2025 η σχολική μας μονάδα σε συνεργασία με το συστεγαζόμενο 19ο Νηπιαγωγείο και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων διοργανώνει ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ. Με το σύνθημα ΓΙΝΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ σας καλούμε να πλαισιώσετε τη δράση μας. Μια δράση με πολλούς συμβολισμούς, ένα μάθημα ζωής για τα παιδιά σας, τα παιδιά μας με πολλά νοήματα. Πέρσι το όφελος της ημέρας ήταν 24 φιάλες αίμα και πολλές πολλές φιάλες ανθρωπιάς και υπερηφάνειας των παιδιών για τους γονείς τους και μοναδικά στιγμιότυπα που χαράκτηκαν στο μυαλό και την καρδιά των παιδιών, τα όποια διαχειρίστηκαν τη διαδικασία και καθοδήγησαν τους γονείς.
Πιστεύουμε ότι θα είναι και φέτος μια εξαιρετική εμπειρία για τα παιδιά να βιώσουν από κοντά τη διαδικασία της ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ και θα υλοποιήσουν τα ίδια την καθοδήγηση των γονέων. Πέρσι οι γονείς προσερχόμενοι μας δήλωσαν ότι ήρθαν γιατί τους το ζήτησαν τα παιδιά τους. Το ίδιο επιδιώκουμε ανήμερα της Πρωταπριλιάς να συμβεί και φέτος και δεν είναι ψέμα!
Όσοι γονείς, κηδεμόνες και φίλοι/ες επιθυμούν και μπορούν να δώσουν αίμα, καλό είναι να το βάλουν από τώρα στον προγραμματισμό τους, ώστε να εξασφαλίσουν άδεια από την εργασία τους.
Η αιμοδοσία θα ξεκινήσει στις 9πμ. από το Παράρτημα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κατερίνης. Την ίδια ώρα – στις 9.30πμ – στη σχολική μονάδα θα βρίσκεται και επιτελείο από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Κατερίνης, οι οποίοι θα ενημερώνουν τους γονείς και τα παιδιά για τη διαδικασία της δωρεάς μυελού των οστών, τονίζοντας τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς για την ελπίδα ζωής σε παιδιά και ενήλικες που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες.
Σας καλούμε να είστε για μια ακόμη φορά κοντά μας, κοντά στα παιδιά σας!
19ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
19ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ