Υλικά

500γρ. φέτα, σε 5 κομμάτια των 100γρ.
5 φύλλα κρούστας
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη σος μελιού

3 κουτ. σούπας μέλι
1½ κουτ. σούπας ξίδι
2 κουτ. σούπας παπαρουνόσπορο

Διαδικασία

Απλώνετε ένα φύλλο κρούστας σε μια λεία επιφάνεια και ακριβώς στη μέση βάζετε ένα κομμάτι φέτας. Διπλώνετε τα πλαϊνά του φύλλου κρούστας πάνω στη φέτα και κατόπιν την τυλίγετε σε φάκελο. Κόβετε ό,τι φύλλο έχει περισσέψει.

Ζεσταίνετε άφθονο ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε τα φακελάκια σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές, για 5-8 λεπτά περίπου. Τα ακουμπάτε πρώτα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και αμέσως μετά τα τοποθετείτε σε πιατέλα.

Ζεσταίνετε σε ένα μπρικάκι το μέλι μαζί με το ξίδι μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Περιχύνετε τους φακέλους φέτας με τη σος που ετοιμάσατε, πασπαλίζετε με παπαρουνόσπορο και σερβίρετε.

 

Πηγή: olivemagazine.gr