Υλικά

500 γρ. φάβα
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 καρότα
2 λίτρα νερό
ανθός αλατιού
ελαιόλαδο
4 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικού

Για το σερβίρισμα:

1 ντομάτα
1 κρεμμύδι
4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
6 τορτίγιες
γλυκιά πάπρικα

 

Εκτέλεση

Ετοιμάστε τη φάβα: Βάλτε τη στην κατσαρόλα και προσθέστε το νερό, το κρεμμύδι και τα καρότα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια. Βράστε σε μέτρια ένταση για 35-40 λεπτά. Αφήστε τη να κρυώσει και μετά πολτοποιήστε τη, αλατίστε και προσθέστε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο.

Κόψτε τις τορτίγιες σε μικρά κομμάτια και βάλτε τα πάνω σε αλουμινόχαρτο, σε ένα ταψί φούρνου. Ραντίστε με γλυκιά πάπρικα και ψήστε στους 180ο C για 10 λεπτά.

Ψιλοκόψτε την ντομάτα και το κρεμμύδι, αλατίστε, προσθέστε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο και το μαϊντανό και ανακατέψτε το μείγμα.

Σερβίρετε τη φάβα με τη σαλάτα, την κρέμα βαλσαμικού και συνοδέψτε με τα τσιπς τορτίγιας.

 

Πηγή: ethnos.gr