Νέα αρχή για το Δημοτικό ραδιόφωνο

– Άμεση απομάκρυνση για λόγους υγείας & ασφάλειας όλων των ζώων από το δημοτικό πάρκο

Πρώτη προτεραιότητα η αντιπλημμυρική θωράκιση της παράκτιας ζώνης

Παρεμβάσεις στην παιδική χαρά στην πλατεία Δημαρχείου προκειμένου να πληροί τις προδιαγραφές που ορίζει ο νόμος και να επαναλειτουργήσει την άνοιξη

 

Για μία σειρά σημαντικών θεμάτων και πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η νέα δημοτική αρχή ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο, στη διάρκεια της χθεσινοβραδινής του συνεδρίασης.

 

Νέα αρχή για το Δημοτικό ραδιόφωνο

Αρχικά ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του δημοτικού ραδιοφώνου που όπως είπε στόχο έχει: «[…]να μεταφερθεί σε ένα νέο χώρο, να εκσυγχρονιστεί σε εξοπλισμό όπου αυτό κριθεί αναγκαίο, να παρουσιαστεί στους ακροατές με νέες παραγωγές, με ανανεωμένο πρόγραμμα, που θα παρουσιαστεί σε περίπου ένα μήνα».

Ο κος Κουκοδήμος τόνισε ότι έχει ξεκινήσει ήδη η κατάρτιση του προγράμματός του ραδιοφώνου, με νέα πρόσωπα που θα ενταχθούν στο δυναμικό του προκειμένου όπως σημείωσε «να καλύψουμε το δυνατόν μεγαλύτερο φάσμα ειδήσεων και γεγονότων όχι μόνο στο μητροπολιτικό δήμο Κατερίνης αλλά και σε όλο το νομό».

Ο Δήμαρχος κάλεσε το σώμα: «[…]να στηρίξει την νέα αρχή που θα γίνει γιατί τα τελευταία χρόνια η εικόνα που παρουσιάζει το ραδιόφωνο είναι αυτή της εγκατάλειψης». Παράλληλα, όπως διευκρίνισε: «Προσπάθειά μας είναι αυτή η μετεγκατάσταση να γίνει με το μικρότερο δυνατό κόστος, με δεδομένα τα πενιχρά οικονομικά μας μέσα».

 

 

Πρώτη προτεραιότητα η αντιπλημμυρική θωράκιση της παράκτιας ζώνης

Επιπλέον, ο κος Κουκοδήμος έθεσε υπόψη του σώματος «[…]τον σοβαρό προβληματισμό από τους κατοίκους και τους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης στην περιοχή της Παραλίας και της Ολυμπιακής Ακτής που λειτουργούν και τη χειμερινή περίοδο για την αντιπλημμυρική θωράκιση της παράκτιας ζώνης».

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στη μικρής διάρκειας βροχόπτωση πριν από μερικές ημέρες όπου προκλήθηκαν και πάλι προβλήματα και μάλιστα σε μια περίοδο που επισκέπτες και τουρίστες βρίσκονται στην περιοχή επισημαίνοντας: «Εικόνες με τουρίστες να φορούν βατραχοπέδιλα για να διασχίσουν δρόμους δεν μας τιμούν και σίγουρα δεν βοηθούν ιδιαίτερα στην τουριστική εικόνα της περιοχής μας».

Όπως ξεκαθάρισε ο Δήμαρχος: «Είναι ένα ζήτημα που το επόμενο διάστημα θα τεθεί σε πρώτη προτεραιότητα από τη διοίκηση και θα αναζητήσουμε πηγές χρηματοδότησης για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας» σημειώνοντας όμως ότι: «σε ενημέρωση που έγινε στα Γραφεία της Διαχειριστικής Αρχής στη Θεσσαλονίκη πληροφορηθήκαμε ότι το έργο για συμπληρωματικά έργα προστασίας διαβρούμενων ακτών στην τοπική κοινότητα Παραλίας με προϋπολογισμό 842.000,00 ευρώ είναι στα πρόθυρα της απένταξης όπως μας είπε η προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής κ. Αγγελική Ωραιοπούλου, εξαιτίας  της μη κατάθεσης μέχρι σήμερα των τευχών δημοπράτησης του έργου λόγω εμπλοκής στοιχείων της μελέτης που είχατε καταθέσει. Η εμπλοκή αφορά προβλεπόμενες ποσότητες υλικών».

 

Άμεση απομάκρυνση για λόγους υγείας & ασφάλειας όλων των ζώων από το δημοτικό πάρκο

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος προανήγγειλε σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η σχετική νομοθεσία, την άμεση απομάκρυνση όλων των ζώων που φιλοξενούνται στο  δημοτικό πάρκο καθώς όπως εξήγησε: «Κρίνεται απολύτως αναγκαίο και για λόγους υγείας και ασφάλειας μικρών παιδιών και ενηλίκων. Οι διαμαρτυρίες από επισκέπτες του πάρκου, ιδιοκτήτες καταστημάτων  και επισκέπτες είναι καθημερινές  για τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων, τις προϋποθέσεις φύλαξης και προστασίας. Αναζητήσαμε πιστοποιητικά υγείας, ταυτότητες των ζώων, παραστατικά αγοράς,  όπως μας ζητήθηκαν και δεν υπάρχουν ή δεν είναι στη διάθεση των υπηρεσιών του δήμου κανένα απολύτως έγγραφο. Επιπλέον, στις 24 Σεπτεμβρίου 2019 το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας με έγγραφο της στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου Κατερίνης ζητά τη λήψη μέτρων μυοκτονίας στο δημοτικό πάρκο, κατόπιν αυτοψίας που έγινε από την υπηρεσία μετά από ανώνυμη καταγγελία».

Τέλος, για το ίδιο θέμα ο Δήμαρχος συμπλήρωσε: «[…]άμεσα θα κάνουμε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να μεταφερθούν με ασφάλεια τα ζώα καθώς διατρέχει κίνδυνο ο δήμος μηνυτήριας αναφοράς λόγω στέγασης των χώρων σε μη αδειοδοτημένο και ενδεχομένως ακατάλληλο χώρο.

Στην κατεύθυνση αυτή ήδη απευθυνθήκαμε με επιστολή μας:

Α. Στην Υπηρεσία Δασών από την οποία ζητάμε μας να μας γνωρίσουν αν η Υπηρεσία είναι ενήμερη για τον αριθμό και τα είδη των ζώων που φιλοξενούνται (αν δηλαδή υπάρχουν άγρια ζώα και πόσα) καθώς και αν έχει γίνει έλεγχος σε ότι αφορά τη νόμιμη κατοχή τους.

 Β. Στο Τμήμα Κτηνιατρικής από το οποίο ζητούμε να προβούν   σε αυτοψία με θέμα την εκπλήρωση των όρων και προϋποθέσεων ασφάλειας, υγιεινής και ευζωίας των ζώων

Γ. Στο Αττικό Πάρκο από το οποίο ζητάμε τη διερεύνηση της δυνατότητας  φιλοξενίας αυτών των ζώων».

 

Η παιδική χαρά στην πλατεία Δημαρχείου

Στον επίλογο της ενημέρωσης, ο κος Κουκοδήμος αναφέρθηκε στην προσωρινή απομάκρυνση της παιδικής χαράς από την πλατεία Δημαρχείου τονίζοντας ότι για την κατασκευή και λειτουργία της, θα πρέπει όπως ορίζει ο νόμος να πληρούνται πρωτίστως οι προϋποθέσεις και τεχνικές προδιαγραφές (βάσει των σχετικών υπουργικών αποφάσεων), προκειμένου να μπορεί να πιστοποιηθεί και να λειτουργήσει. Παράλληλα, όπως σημείωσε: «την άνοιξη η παιδική χαρά θα εγκατασταθεί εκ νέου αφού προηγηθούν όμως όλες οι απαιτούμενες από το νόμο παρεμβάσεις, καθώς και κάθε άλλη τεχνική λεπτομέρεια για την ασφαλή και υπεύθυνη λειτουργία της».