Συστατικά

2 σκ. σκόρδο
1 πιπεριά Φλωρίνης, κόκκινη
30 γρ. τζίντζερ, φρέσκο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. κουρκουμά
2 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
1 κ.γ. μαραθόσπορο
600 γρ. ντομάτα κονκασέ
200 γρ. νερό
αλάτι
πιπέρι
200 γρ. μπρόκολο, σε μικρά μπουκετάκια
6 μπακαλιάρο, φιλέτα σε φέτες 100γρ/μια
2 κ.σ. κόλιανδρο, φρέσκο ψιλοκομμένο

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, την πιπεριά φλωρίνης και το τζίντζερ.

Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί.

Προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά, το τζίντζερ και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.

Προσθέτουμε τον κουρκουμά, το κύμινο και τον μάραθο. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για να βγάλουν τα αρώματά τους.

Ρίχνουμε την τομάτα κονκασέ, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι.

Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλια και αφήνουμε να πάρει μια βράση η σάλτσα.

Ρίχνουμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου και τις φέτες μπακαλιάρου. Μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν τα φιλέτα, να σφίξει η σάλτσα και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Προσθέτουμε τον φρέσκο κόλιανδρο, ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε.

 

 

Πηγή: akispetretzikis.com