Είδαν το μπαστούνι στην τσέπη του και πίστεψαν ότι είναι πιστόλι

Σε διαθεσιμότητα αναμένεται να τεθούν δύο αστυνομικοί στη Φλόριντα οι οποίοι συνέλαβαν άνδρα με προβλήματα όρασης καθώς θεώρησαν ότι το μπαστούνι του ήταν κάποιου είδους όπλο.

Ο 61χρονος James Hodges, ο οποίος θεωρείται νόμιμα τυφλός, συνελήφθη την 31η Οκτωβρίου κατηγορούμενος για αντίσταση κατά της αρχής.

Στο βίντεο που κατεγράφη από τις κάμερες που έφεραν στις στολές τους οι αστυνομικοί, καταγράφονται καρέ-καρέ όλα όσα συνέβησαν.

Στο βίντεο των 4 λεπτών, ένας απo τους ενστoλους φαίνεται να σταματά τον Hodges λόγω του παράξενου αντικείμενου που είχε στην πίσω τσέπη του. Στην αναφορά τους έκαναν λόγο για «ασημένιο πιστόλι με λευκή λαβή». Ωστόσο, δεν ήταν τίποτα περισσότερο από το μπαστούνι του.

Ένας από τους ενστoλους ρώτησε τον 61χρονο τι είναι αυτό που έχει στην τσέπη του, με εκείνον να εξηγεί περί τίνος πρόκειται. «Ποιο είναι το πρόβλημα; Είσαι τύραννος;» ρώτησε, απευθυνόμενος στην αστυνομικό.

Όταν ο άνδρας αρνήθηκε να δώσει τα προσωπικά του στοιχεία, οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν.

 

Ο σερίφης της περιοχής ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό και εξέφρασε την ειλικρινή του μεταμέλεια στον Hodges για τη συμπεριφορά των αστυνομικών του.

«Δεν πιστεύω ότι οι πράξεις τους είχαν κακό σκοπό» είπε, αλλά τόνισε πως «ωστόσο, η συμπεριφορά αυτή είναι απαράδεκτη».

 

 

Με πληροφορίες από NBC

Πηγή:lifo.gr