Μία μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά και να δουν τις εγκαταστάσεις μιας εκπληκτικής μονάδας υπόδειγμα, του σύγχρονου εκκολαπτηρίου της εταιρίας «Αμβροσιάδη Κοτόπουλα Ολύμπου» είχαν οι φοιτητές του 3ου έτους του τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μαζί με τους τρεις καθηγητές που τους συνόδευαν στην επίσκεψη αυτή.

Πρόκειται για φοιτητές που σπουδάζουν το αντικείμενο αυτό σε ένα από τα 2 πανεπιστήμια σε ολόκληρη την Ελλάδα, που επισκέφτηκαν το εκκολαπτήριο καθώς και μια μονάδα πτηνοτροφείου της εταιρίας Αμβροσιάδη στον Αγ. Μηνά Ν. Εφέσου Πιερίας.

Τους φοιτητές συνόδευαν του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας η κ. Ελένη Μαλισσιώβα, Κτηνίατρος στην Ποιότητα, Ασφάλεια και την Τεχνολογία Τροφίμων, η κ. Μαρία Αλεξανδράκη Τεχνολόγος  ΕΔΙΠ Τροφίμων προϊόντων Ζωικής Προέλευσης και ο κ. Παύλος Τζίμας Λέκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στο εκκολαπτήριο τους φοιτητές και τους καθηγητές τους υποδέχτηκαν το στέλεχος της επιχείρησης Γιώργος Καλαμάτας μαζί με τους εργαζόμενους στη μονάδα, ενώ αφού έβαλαν όλοι την ειδική προστατευτική στολή και μάσκες, ακολούθησε εμπεριστατωμένη ξενάγησή τους από τον ειδικό εκκολάπτη κ. Παναγιώτη Κεραηλίδη που παρουσίασε όλες τις φάσεις που ακολουθούνται μέχρι την εκκόλαψη των αυγών, δεχόμενος μάλιστα τις ερωτήσεις από τους φοιτητές που εξέφρασαν την ικανοποίηση και τον εντυπωσιασμό από την  πρωτότυπη αυτή μονάδα που υπάρχει στην περιοχή.

Μάλιστα ο Καθηγητής τους κ. Τζίμας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ιδιοκτήτη της εταιρίας, τον Πρόεδρο κ. Μάκη Αμβροσιάδη, εξέφρασε την ευαρέσκεια και ικανοποίησή του  για την άμεση αποδοχή του αιτήματός των επισκεπτών να έρθουν και να γνωρίσουν την μονάδα αυτή, αλλά και για την άρτια φιλοξενία.

Στην συνέχεια όλοι μαζί επισκέφτηκαν το σύγχρονο  πτηνοτροφείο της επιχείρησης στην περιοχή του Αγ. Μηνά Ν. Εφέσου, όπου τους υποδέχτηκε και τους ξενάγησε ο Κτηνίατρος της εταιρίας κ. Φώτης Γούσιας, παρουσιάζοντας σε έναν θάλαμο όπου μεγαλώνουν περίπου 30.000 νεοσσοί, εξηγώντας την διαδικασία που ακολουθείται και στην συνέχεια οδηγούνται στο σύγχρονο σφαγείο της επιχείρησης.

Και βέβαια θα πρέπει να αναφερθεί πως σε μια επόμενη επίσκεψη οι φοιτητές  εξέφρασαν την επιθυμία θα βρεθούν στο σφαγείο καθώς και στην Βιομηχανία Ζωοτροφών Αμβροσιάδη, για να δουν από κοντά την υποδειγματική οργάνωση που υπάρχει…

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΜΠΟΝΙΔΗΣ