Scroll to top

Γ. Τεκίδης: Το πολιτικό πλαίσιο και η Φώφη


- 25 Ιουνίου 2020

 •  

   

  Του Γ. Τεκίδη

  «Τα σενάρια για συζητήσεις με τον Σύριζα είναι τελειωμένα. Δεν υπάρχει το πολιτικό πλαίσιο» υπογράμμισαν εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ οι Π. Χρηστίδης και Χ. Πρωτόπαπας στην καθιερωμένη μέσω τηλεδιάσκεψης εβδομαδιαία ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

  Και αναρωτιέται καλόπιστα ο καθένας τι να εννοούν οι παραπάνω κύριοι με το υπαρκτό ή μη πολιτικό πλαίσιο, που σήμερα κατ’ αυτούς είναι απαγορευτικό έστω και για την βολιδοσκόπηση των όποιων δυνατοτήτων συντονισμού της αντιπολιτευτικής δράσης μεταξύ Σύριζα και Κινάλ.

  Γιατί αν δεν το πρόσεξαν οι ίδιοι, ένα είναι το σημερινό πολιτικό πλαίσιο όπως το διαμορφώνει μεθοδικά και με σχέδιο η σημερινή ακροδεξιά κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη. Είναι το πλαίσιο μιας με κοινοβουλευτικό μανδύα και ολοκληρωτικό πνεύμα κυβέρνησης με έντονα τα χαρακτηριστικά της παρακρατικής νοοτροπίας και δράσης των πιο σκοτεινών περιόδων της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας της χώρα μας.

  Είναι τα νομοσχέδια που ισοπεδώνουν το περιβάλλον, την παιδεία, την εργασία, είναι αυτό που κυοφορείται στη καμαρίλα του υπουργείου… προστασίας του πολίτη και στο οποίο αναφέρεται ότι στο εξής θα συμμετέχεις σε συγκεντρώσεις, πορείες και διαδηλώσεις αγκαζέ με τον χωροφύλακα, του οποίου πρώτα θα εξασφαλίσεις την άδεια για να διαμαρτυρηθείς και θα είσαι υπόλογος ως διοργανωτής της διαμαρτυρίας για οποιοδήποτε έκτροπο λάβει χώρα στη διάρκεια της εκδήλωσης, διακινδυνεύοντας ποινή φυλάκισης μέχρι και δύο χρόνια.

  Είναι η Πέτσια διαχείριση του δημόσιου χρήματος στην περιβόητη καμπάνια για την πανδημία, όπου το φαγοπότι των ημετέρων ξεπέρασε και εκείνο των χουντικών και ακόμη να δώσουν την λίστα των ποσών και των συνδαιτυμόνων τους γιατί έτσι θέλουν.

  Είναι η χθεσινή δημόσια απειλή του υπουργού Άδωνι προς την εισαγγελέα διαφθοράς που ερευνά το άλλο μεγάλο σύγχρονο αίσχος της NOVARTIS, ότι θα την στείλει φυλακή γιατί… τόλμησε να παραπέμψει για δωροδοκία ολόκληρο κ. Λοβέρδο, ερευνώντας  παράλληλα και τον ίδιο για παθητική δωροδοκία.

  Είναι η συμπεριφορά, η στάση και οι κατάπτυστες μεθοδεύσεις των… Νεοδημοκρατών στην προανακριτική για την NOVARTIS, που βρικολάκιασαν εικόνες και μνήμες των μετεμφυλιακών και χουντικών στρατοδικείων.

  Είναι το ζόφος και οι κοινωνικός μεσαίωνας που υπόσχονται σε εργαζόμενους και νεολαία οι θιασώτες του ακραίου νεοφιλελευθερισμού.

  Αυτό και άλλα πολλά κύριοι εκπρόσωποι του Κινάλ είναι το σημερινό πολιτικό πλαίσιο στην δημιουργία του οποίου κανείς σοβαρός σε αυτό τον τόπο δεν μπορεί να αρνηθεί ότι βάλατε και εσείς το χεράκι σας.

  Αυτό το πολιτικό πλαίσιο, σάβανο για τα λαϊκά συμφέροντα που διαμορφώνει η ακροδεξιά στη χώρα μας πρέπει να ανατραπεί και θα ανατραπεί με την συμπόρευση, τον κοινό αγώνα και την πάλη του δημοκρατικού κόσμου και των πολιτικών δυνάμεων που τον εκφράζουν.

  Δεν είναι εύκολη υπόθεση. Σωστά. Όμως είναι μονόδρομος είτε κάποιοι το θέλουν είτε όχι. Κανείς δεν μπορεί να απαιτήσει από τον άλλο σε μια τέτοια πολιτική όσμωση να παριστάνει την γλάστρα, να παραιτείται του αυτόνομου ρόλου του, να μην εκφράζει την διαφορετική, τη δική του άποψη. Αλλά και κανείς βαυκαλισμένος στην δική του αυταρέσκεια και μοναδικότητα δεν μπορεί να απαξιώνει γυρνώντας την πλάτη στο παλλαϊκό αίτημα για συντονισμένη δράση και προγραμματική συνεργασία, προκειμένου να εξοστρακιστεί το ενδεχόμενο μιας μακράς ακροδεξιάς νύχτας.

  Κάποιοι, ιδιαίτερα οι περιστοιχίζοντας την κ. Φ. Γεννηματά στο Κινάλ έχουν αναγάγει τις προσωπικές τους στρατηγικές και την ατομική τους πολιτική μακροημέρευση σε αδιαπραγμάτευτο και κορυφαίο ζήτημα, αδιαφορώντας με πρωτοφανή κυνισμό και για τον ίδιο τον πολιτικό τους χώρο και για το ενδεχόμενο συνεργασίας της δημοκρατικής-προοδευτικής αντιπολίτευσης. Τα επίχειρα της πορείας τους δεν θα αργήσουν να τα εισπράξουν, από τον ίδιο τον κόσμο από τον οποίο αναδείχτηκαν και σήμερα τον απαξιώνουν χυδαία.

  Η ιστορία και το παρελθόν, διδάσκουν.

  ΥΓ. Εκείνα τα ορφανά χρέη της ΝΔ, του Κυριάκου, της κ. προέδρου Φώφης, στις τράπεζες, τι απέγιναν; Κοίτα τώρα να δεις που και εμείς έχουμε πλάκα που ρωτάμε τέτοια πράγματα. Ντροπή μας.

   

   

   

   

 • Δείτε επίσης...