Για τη γέμιση

1 κ.σ βούτυρο
1 κ.σ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 χρωματιστές πιπεριές (κόκκινη- κίτρινη-πράσινη)
250 γραµ. fuantre γαλοπούλα
250 γραµ. μοτσαρέλα μπαστούνι

Για το ταψί

8 τορτίγιες ή αραβικές πίτες
600 γραµ. ψιλοκομμένη ντομάτα
300 γραµ. κρέμα γάλακτος light
100 γραµ. γραβιέρα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

 

Εκτέλεση

Πεντανόστιμες γεμιστές τορτίγιες στο φούρνο με γαλοπούλα, τυριά και σάλτσα με κρέμα γάλακτος.

Κόβουμε τα λαχανικά σε φέτες λεπτές.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι.

Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι για 3΄, προσθέτουμε τις πιπεριές, σοτάρουμε για 2΄, προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο και σοτάρουμε για 1΄επιπλέον.

Αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε τα λαχανικά για 5΄ να κρυώσουν.

Απλώνουμε τις πίτες στον πάγκο εργασίας.

Βουτυρώνουμε το ταψί, προσθέτουμε τη μισή ντομάτα στο ταψί.

Αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο και από τις δυο πλευρές τις τορτίγιες. Γεμίζουμε με τα λαχανικά, ισομοιράζουμε το τυρί και τη γαλοπούλα στις τορτίγιες.

Τυλίγουμε και ακουμπάμε με την ένωση προς τα κάτω στο ταψί. Αφού τυλίξουμε όλες τις τορτίγιες, περιχύνουμε με την υπόλοιπη ψιλοκομμένη ντομάτα, πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και τέλος περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος.

Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 °C μεσαία σχάρα για 20΄.

Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σερβίρουμε αμέσως, πριν κρυώσουν οι τορτίγιες όσο είναι ζουμερές και λαχταριστές, με πράσινη σαλάτα.

 

 

 

Πηγή: argiro.gr