Σε συνέχεια του θέματος «Ύδρευση Μεγάλης Γέφυρας» και προκειμένου να αποδοθούν «Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι» επανερχόμαστε με τα παρακάτω:
Ευχαριστούμε τον Αντιδήμαρχο κο Ιωσηφίδη για την αμεσότητα απάντησης και την, δια φωτογραφιών, δημοσιοποίηση της κατάστασης του αντλιοστασίου ύδρευσης της Μεγάλης Γέφυρας! Τουλάχιστον ο Κος Ιωσηφίδης αποδεικνύει ότι γνωρίζει που είναι το αντλιοστάσιο διότι οι συνάδελφοί του το 2009 δεν γνώριζαν, όπως δηλώθηκε από παράγοντα της ΔΕΥΑΙ και αιτία ήταν η «έλλειψη υπηρεσιακού αυτοκινήτου»(!!!!!!!!) ώστε να επισκεφθούν το αντλιοστάσιο, τουλάχιστον μία φορά στα 4 χρόνια της δημοτικής θητείας για λόγους αξιοπρέπειας, (μην εκπλήσσεται κανείς διότι η απάντηση που δόθηκε, ως δικαιολογία, είναι αληθέστατη!)
Αλλά ας πάμε στην αλήθεια και στην ουσία!
Η κατάσταση του αντλιοστασίου το 2009 (σχετικό βίντεο) δεν ήταν αποτέλεσμα βανδαλισμού και κλοπής αλλά χρόνιας εγκατάλειψης και αδιαφορίας! Το 2009 ο κος Ιωσηφίδης μάλλον δεν ήταν στην δημαρχεία, διότι αν ήταν είναι και αυτός εξίσου υπεύθυνος!
Η παρούσα δημοτική αρχή υποχρεώθηκε, μετά από πολλαπλές κλοπές του μετασχηματιστή, να πράξει όσα οι φωτό αποδεικνύουν, άρα δικαίως το πιστώνεται σαν ενέργεια την οποία, όντως , οι κάτοικοι του χωριού γνωρίζουν!
Η επαναφορά όμως του ζητήματος στην δημοσιότητα αφορά την ουσία που είναι η χλωρίωση του πόσιμου ύδατος! Ο κος αντιδήμαρχος ενώ δημοσιοποίησε αρκετές φωτογραφίες από την πομόνα, μάλλον λησμόνησε να δημοσιοποιήσει την εγκατάσταση χλωρίωσης για την οποία απλά μας λέει, χωρίς βέβαια αποδείξεις, ότι βρίσκεται μόνιμα στην δεξαμενή, (μακρυά της πομόνας που ήταν (?) προ του 2009, όπως μαρτυρεί το σχετικό βίντεο) και ότι η χλωρίωση γίνεται με την ισχύουσα νομοθεσία και οι αναλύσεις του νερού είναι αυτές που προβλέπονται για την καταλληλότητα του πόσιμου ύδατος!
Για την ολοκλήρωση λοιπόν του θέματος και τον εφησυχασμό των κατοίκων του χωριού θα παρακαλούσαμε τον κο Ιωσηφίδης να:
– Δημοσιοποιήσει, (φωτογραφίες) τον μηχανισμό χλωρίωσης και τις προδιαγραφές του καθώς επίσης και μία πρόσφατη ανάλυση του νερού!
Θα τον παρακαλούσαμε επίσης να επισκεφθεί την δεξαμενή, στο γήπεδο του χωριού, από όπου παίρνουν νερό για γεωργικές χρήσεις οι πάντες κάτοικοι του χωριού και μη! Μήπως η εν λόγω δεξαμενή είναι τρύπια εδώ και πάρα πολύ καιρό, (πάνω από έτος και το νερό που επί 24ώρου βάσεως χάνεται είναι τεράστια ποσότητα? Πέραν της εστίας μόλυνσης τίθεται και θέμα οικονομίας του νερού και εξόδων άντλησις του!
Με εκτίμηση
Γεώργιος Μυλοβιανός