Ενώ οι υπηρεσίες των δήμων σε ολόκληρη την Ελλάδα παρέμειναν κλειστές την Τρίτη, στο πλαίσιο του πανελλαδικού συμβολικού κλεισίματος που αποφάσισε η ΚΕΔΕ, ο Δήμος Δίου – Ολύμπου αποτέλεσε την εξαίρεση στον κανόνα.

Σε αντίθεση με το κλίμα κινητοποιήσεων που επικράτησε σε όλη τη χώρα, όλες οι υπηρεσίες του συγκεκριμένου δήμου λειτούργησαν κανονικότατα. Η αιτία πίσω από αυτή την ιδιαιτερότητα εντοπίζεται στο γεγονός ότι η πρόταση της ΚΕΔΕ για “λουκέτο” δεν συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων. Οι ψήφοι της συμπολίτευσης και της Λαϊκής Συσπείρωσης, δεν ήταν αρκετοί για να συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ψήφων. Οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος δεν “ανταποκρίθηκαν” στο κάλεσμα της δια… περιφοράς συνεδρίασης! Έτσι η πρόταση της ΚΕΔΕ δεν έγινε απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και ο Δήμος λειτούργησε κανονικά!

“Λουκέτο” σε Κατερίνη και Πύδνα – Κολινδρό

Την ίδια ώρα που στον Δήμο Δίου – Ολύμπου η καθημερινότητα συνεχιζόταν χωρίς αλλαγές, στους γειτονικούς δήμους της Πιερίας η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική:

  • Στον Δήμο Κατερίνης, η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε κανονικά, σε εκτέλεση ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

  • Στον Δήμο Πύδνας – Κολινδρού, οι υπηρεσίες επίσης τέθηκαν σε καθεστώς συμβολικής αναστολής λειτουργίας.

Το κεντρικό αίτημα των κινητοποιήσεων της ΚΕΔΕ είναι η ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα τους δήμους μετά το πρόσφατο ετήσιο συνέδριο του οργάνου.

Ωστόσο, στην περίπτωση του Δήμου Δίου – Ολύμπου, φαίνεται πως ο χρόνος που μεσολάβησε από το συνέδριο της ΚΕΔΕ δεν στάθηκε αρκετός για τη λήψη μιας τυπικής απόφασης. Αποτέλεσμα, ο δήμος να παραμείνει «ανοιχτός», κόντρα σε μια συλλογική απόφαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων.

Διαβάστε επίσης:

Δήμος Δίου Ολύμπου | Σαμαράς, Καραλής και Τζόβας κατά της απόφασης των ΕΛΤΑ