Υλικά

6 φύλλα κρούστας
1½ κιλό σάρκα κίτρινης κολοκύθας
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 κουτ. σούπας κανέλα τριμμένη
1 κουτ. γλυκού γαρίφαλο κοπανισμένο
2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο, λιωμένο
λάδι για το άλειμμα των φύλλων
κανέλα για το πασπάλισμα της πίτας

 

Διαδικασία

Αποβραδίς τρίβετε την κολοκύθα στον τρίφτη και απλώνετε τα τρίμματα πάνω σε μια πετσέτα για να στεγνώσουν όσο περισσότερο γίνεται. Το πρωί τα βάζετε σ’ ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύετε με τη ζάχαρη, την κανέλα και το κοπανισμένο γαρίφαλο.

Αφήνετε να μαριναριστούν για 1 ώρα και ρίχνετε μέσα το σιμιγδάλι ανακατεύοντας καλά, για να κρατήσει τα υγρά του μίγματος. Τέλος, ρίχνετε στη γέμιση και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Παίρνετε ένα μέτριο στρογγυλό ταψί του φούρνου, το λαδώνετε και απλώνετε τα έξι φύλλα με τέτοιο τρόπο που να καλυφθεί ο πάτος και τα τοιχώματα του ταψιού, λαδώνοντας τα φύλλα ένα ένα.

Αδειάζετε μέσα το μίγμα της γέμισης, το ισιώνετε με πιρούνι, σκεπάζετε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνετε την τάρτα στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου. Την ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να κάνει μια χρυσή κρούστα.

Τη βγάζετε και, όσο είναι ακόμα ζεστή, την πασπαλίζετε με μπόλικη κανέλα. Τρώγεται ζεστή αλλά και κρύα.

 

 

 

Πηγή: olivemagazine.gr