Το ρομπότ με το όνομα Άρτεμις θα λάβει μέρος στο φετινό RoboCup που θα πραγματοποιηθεί στη Γαλλία.

Το ρομπότ Άρτεμις σχεδιάστηκε για να κινείται σαν να έχει βιολογικούς μύες και οι εμπνευστές του από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες (UCLA) το περιγράφουν ως «ένα ρομπότ που ξεπερνά τον Μέσι στο ποδόσφαιρο».Ο Ντένις Χονγκ, διευθυντής στο Εργαστήριο Ρομποτικής και Μηχανισμών δήλωσε: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που πηγαίνουμε την Άρτεμις για δοκιμές πεδίου και θεωρούμε ότι αυτό είναι μια ευκαιρία να προωθήσουμε την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά σε ένα πολύ ευρύτερο κοινό». Οι ειδικοί παρατήρησαν την Άρτεμις να περπατά με ταχύτητα ρεκόρ 2,1 m/s κατά τη διάρκεια των δοκιμών και έκτοτε την κάνουν βόλτες στην πανεπιστημιούπολη στο πλαίσιο της προετοιμασίας.

Το ρομπότ σε μέγεθος ανθρώπου θα επιδείξει τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες στο γαλλικό RoboCup23 τον Ιούλιο. Εκεί θα αντιμετωπίσει 2.500 συναγωνιζόμενους από 45 χώρες σε μια σειρά από προκλήσεις που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο. Ρομπότ διαφορετικών μεγεθών μπορούν να λάβουν μέρος στα διάφορα αθλήματα του διαγωνισμού. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα ρομπότ θα μπορούν να παίζουν στο γήπεδο με ανθρώπους μέχρι το 2050.

Εκτός από την ικανότητα του ρομπότ να σηκώνεται από το έδαφος και να μεταφέρει αντικείμενα, οι ποδοσφαιρικές του ικανότητες θα δοκιμαστούν πιο δυναμικά τις επόμενες εβδομάδες.

Ο Δρ Χονγκ ισχυρίζεται ότι αυτό το ρομπότ είναι το «πρώτο στο είδος του» που χρησιμοποιεί τεχνολογία για να συμπεριφέρεται σαν να έχει «βιολογικούς» μύες με ελατήρια αντί για άκαμπτα τμήματα όπως άλλα. «Αυτό είναι το κλειδί πίσω από την εξαιρετική ισορροπία του την ώρα που περπατά σε ανώμαλο έδαφος ή τρέχει», πρόσθεσε.

Το Artemis ακολουθεί μια σειρά από άλλα ρομπότ που αναπτύχθηκαν από το UCLA, όπως το πυροσβεστικό Saffir που κατασκευάστηκε το 2014 και το Thor που σχεδιάστηκε για την ανακούφιση από καταστροφές. Μάλιστα, το Thor ύψους πέντε ποδιών θριάμβευσε επίσης στο RoboCup το 2015, κυριαρχώντας σε περισσότερες από 400 ομάδες.

 

 

 

Φωτογραφία: RoMeLa at UCLA.

Πηγή:dikaiologitika.gr