Η εφαρμογή Google Maps έχει καθιερωθεί ως το No.1 app πλοήγησης σε συσκευές Android (και όχι μόνο), προσφέροντας μια ολοκληρωμένη σειρά λειτουργιών που καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες των χρηστών.

Ωστόσο, πάντα υπάρχει χώρος για βελτίωση, ειδικά στις περιπτώσεις που η εφαρμογή προσπαθεί να εντοπίσει με ακρίβεια την τοποθεσία σας στον χάρτη και… δεν το πετυχαίνει με απόλυτη ακρίβεια.

Αυτό μπορεί να αποδοθεί σε διάφορους παράγοντες, που αφορούν κυρίως τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο και τις ρυθμίσεις των υπηρεσιών τοποθεσίας στο τηλέφωνό σας. Ευτυχώς, η χρήση μερικών πρακτικών τεχνικών μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ακρίβεια των υπηρεσιών τοποθεσίας της εφαρμογής Google Maps. Δείτε πως…

Google Maps: Κατανόηση των υποκείμενων τεχνολογιών:
Πριν εμβαθύνετε σε συγκεκριμένες λύσεις, είναι σημαντικό να κατανοήσετε πώς η εφαρμογή Google Maps καθορίζει την τοποθεσία σας.

Το app της Google χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό τεχνολογιών:

Ενσωματωμένο GPS: Αυτό το ενσωματωμένο chipset μεταδίδει απευθείας δεδομένα τοποθεσίας με βάση δορυφορικά σήματα, προσφέροντας το υψηλότερο επίπεδο ακρίβειας σε καθαρά, ανοιχτά περιβάλλοντα.

Δίκτυα κινητής τηλεφωνίας: Σε περιπτώσεις όπου η λήψη GPS είναι αδύναμη, όπως σε εσωτερικούς χώρους ή σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, οι Χάρτες Google αξιοποιούν τον τριγωνισμό πύργων κινητής τηλεφωνίας για να εκτιμήσουν τη θέση σας με βάση τους πλησιέστερους πύργους κινητής τηλεφωνίας στους οποίους συνδέεται το τηλέφωνό σας. Αυτή η μέθοδος, αν και βολική, οδηγεί συχνά σε λιγότερο ακριβή δεδομένα τοποθεσίας σε σύγκριση με το GPS.

Wi-Fi: Όταν είναι διαθέσιμο, τα δίκτυα Wi-Fi μπορούν επίσης να συμβάλλουν στην εκτίμηση τοποθεσίας κοινοποιώντας τις πληροφορίες τοποθεσίας κατά προσέγγιση με τη συσκευή σας.

Αυτό μπορεί να βελτιώσει την ακρίβεια του εντοπισμού θέσης βάσει δικτύου κινητής τηλεφωνίας.
Βελτιστοποίηση ρυθμίσεων ακρίβειας τοποθεσίας:

Ενεργοποίηση λειτουργίας “Υψηλής ακρίβειας”: Η εφαρμογή Google Maps παρέχει δύο λειτουργίες τοποθεσίας: “Υψηλή ακρίβεια” και “Εξοικονόμηση μπαταρίας”.

Για βέλτιστη πλοήγηση, δώστε προτεραιότητα στη λειτουργία “Υψηλή Ακρίβεια”, καθώς χρησιμοποιεί ταυτόχρονα GPS, Wi-Fi και δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, οδηγώντας στον ακριβέστερο προσδιορισμό της τοποθεσίας.

Ενώ αυτή η λειτουργία μπορεί να καταναλώνει ελαφρώς μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, η βελτιωμένη ακρίβεια υπερτερεί της ελάχιστης αποστράγγισης στα περισσότερα σενάρια.

Βαθμονόμηση της πυξίδας: Μια ακατάλληλα βαθμονομημένη πυξίδα (όπου υπάρχει φυσικά) μπορεί να παραμορφώσει τα δεδομένα κατεύθυνσης που χρησιμοποιούνται από τους Χάρτες Google, επηρεάζοντας την αναπαράσταση της τοποθεσίας σας.

Για να λύσετε το πρόβλημα, μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις” στους Χάρτες Google, εντοπίστε τις “Συμβουλές για ακριβή τοποθεσία” και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να εκτελέσετε τη διαδικασία βαθμονόμησης.

Αυτό περιλαμβάνει τη συμπλήρωση ενός μοτίβου συμβόλου απείρου (∞) με το τηλέφωνό σας, επιτρέποντας στην εφαρμογή να επαναβαθμονομήσει την πυξίδα και να βελτιώσει την ακρίβεια κατεύθυνσης.

Αξιοποίηση πρόσθετων τεχνικών για βελτιωμένη ακρίβεια:
Χρήση της κάμερας για βελτίωση στίγματος: Οι Χάρτες Google ενσωματώνουν τεχνολογία αναγνώρισης εικόνας για να βελτιώσετε περαιτέρω την τοποθεσία σας.

Όταν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία “Ζωντανή προβολή”, η οποία χρησιμοποιεί την επαυξημένη πραγματικότητα για πλοήγηση, η εφαρμογή μπορεί να σας ζητήσει να στρέφετε την κάμερα του τηλεφώνου σας στο περιβάλλον σας.

Αυτό επιτρέπει στους Χάρτες Google να εντοπίζουν ορόσημα και κτίρια στην περιοχή, βοηθώντας στον ακριβέστερο εντοπισμό της τοποθεσίας.

Χάρτες εκτός σύνδεσης: Ενώ η σύνδεση στο διαδίκτυο είναι συχνά ζωτικής σημασίας για την πλοήγηση σε πραγματικό χρόνο, οι Χάρτες Google προσφέρουν τη δυνατότητα λήψης χαρτών εκτός σύνδεσης για συγκεκριμένες περιοχές.

Αυτό σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες χάρτη ακόμη και χωρίς σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Σημειώστε όμως πως σε αυτή την περίπτωση, δεν θα έχετε διαθέσιμες ενημερώσεις κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο και επανυπολογισμούς διαδρομής.

Η λήψη σχετικών χαρτών εκτός σύνδεσης μπορεί να είναι επωφελής όταν ταξιδεύετε σε περιοχές με περιορισμένη ή αναξιόπιστη πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Google Maps: Πέρα από τη βασική αντιμετώπιση προβλημάτων:
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε σπάνιες περιπτώσεις, τα επίμονα προβλήματα τοποθεσίας ενδέχεται να μην αποδίδονται αποκλειστικά στις ρυθμίσεις χρήστη.

Δυσλειτουργίες υλικού στο chipset GPS της συσκευής ή σφάλματα λογισμικού εντός της ίδιας της εφαρμογής μπορούν επίσης να συμβάλουν σε ανακρίβειες. Εάν οι προαναφερθείσες λύσεις δεν επιλύσουν το πρόβλημα, σκεφτείτε:

Επανεκκίνηση του τηλεφώνου σας: Αυτό το απλό βήμα μπορεί συχνά να επιλύσει προσωρινές δυσλειτουργίες που επηρεάζουν διάφορες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένης και αυτής των Google Maps.

Αναβάθμιση εφαρμογής: Η ενημέρωση της εφαρμογής διασφαλίζει ότι θα επωφεληθείτε από τις πιο πρόσφατες δυνατότητες και διορθώσεις σφαλμάτων που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν γνωστά ζητήματα ακρίβειας τοποθεσίας.

Αναζητήστε σύνθετη αντιμετώπιση προβλημάτων: Εάν το πρόβλημα παραμένει, εξετάστε το ενδεχόμενο να συμβουλευτείτε τους επίσημους πόρους υποστήριξης της Google ή να επικοινωνήσετε με την ομάδα υποστήριξής τους για περαιτέρω βοήθεια.

Κατανοώντας τις υποκείμενες τεχνολογίες, χρησιμοποιώντας τις προτεινόμενες ρυθμίσεις και τεχνικές και έχοντας υπόψη πιθανά προβλήματα υλικού ή λογισμικού, μπορείτε να βελτιώσετε σημαντικά την ακρίβεια των υπηρεσιών τοποθεσίας της εφαρμογής Google Maps.

Αυτό εξασφαλίζει μια απρόσκοπτη και αξιόπιστη εμπειρία πλοήγησης, επιτρέποντάς σας να ξεκινήσετε το ταξίδι σας με σιγουριά και να αποφύγετε να χαθείτε στον ψηφιακό χάρτη.

Με αυτές τις πληροφορίες και τις στρατηγικές, μπορείτε να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητες των Χαρτών Google και να πλοηγηθείτε στο δρόμο σας με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα.

 

 

Πηγή:gizchina.