Θέλετε Χριστούγεννα με «βασιλικό άρωμα;» Μπορούμε να βοηθήσουμε! Πρόσφατα, ήταν το «Stir Up Sunday» στη Βρετανία, η ημέρα κατά την οποία οι Άγγλοι φτιάχνουν το μίγμα για το χριστουγεννιάτικο γλυκό τους, την πουτίγκα.

Έτσι, ο επίσημος λογαριασμός της βασιλικής οικογένειας στο Instagram μοιράστηκε κάτι ξεχωριστό: Τη συνταγή για την παραδοσιακή πουτίγκα της βασίλισσας Ελισάβετ από τον ίδιο τον βασιλικό σεφ. Για αλλη μια φορά, δηλαδή, ο βασιλικός σεφ μοιράστηκε μαζί μας τη συνταγή, που είναι για 2 πουτίγκες του 1 κιλού.

Δείτε τι θα χρειαστείτε για να φτιάξετε μια πραγματική βασιλική πουτίγκα…

 

Υλικά

250γρ. μαύρη σταφίδα
250γρ. καστανή σταφίδα
185γρ. σουλτανίνα
150γρ.ανάμικτο ξύσμα
250γρ. φρυγανιά τριμμένη
250γρ. suet (είδος λίπους) ή φυτικό suet
90γρ. αλεύρι
12γρ. καρυκεύματα
2 αβγά
180γρ. καστανή ζάχαρη
275ml μπίρα
40ml μαύρο ρούμι
40ml μπράντι

 

Εκτέλεση

Ρίχνετε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύετε. Στη συνέχεια βάζετε τα αβγά και τα άλλα υγρά υλικά και ανακατεύετε ξανά. Βουτυρώνετε τα μπολ για την πουτίγκα και βάζετε το μίγμα σε αυτά, πιέζοντας προς τα κάτω. Αφού τα γεμίσετε, καλύπτετε με αντικολλητικό χαρτί.

Καλύπτετε τα μπολ με αλουμινόχαρτο και τα βάζετε σε μια βαθιά κατσαρόλα, η οποία είναι ¾ γεμάτη με νερό. Αφήνετε στον ατμό για 6 ώρες και γεμίζετε ξανά με νερό αν χρειαστεί. Μόλις κρυώσουν, τις τυλίγετε καλά και τις κρατάτε σε δροσερό, σκοτεινό, ξηρό μέρος.

Την ημέρα που θα τις απολαύσετε, ζεσταίνετε σε μπεν μαρί για 3-4 ώρες. Βγάζετε τις πουτίγκες από τα μπολ, τις βάζετε σε πιάτο και γαρνίρετε.

Δείτε εδώ

 

 

Πηγή: olivemagazine.gr