Η αληθινή ιστορία πίσω από την «Πεντάμορφη και το Τέρας»
Η διάσημη ταινία της Disney «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» δεν είναι αποκύημα φαντασίας αλλά βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία. Η ιστορία πηγαίνει πίσω στα χρόνια της Αναγέννησης και περιγράφεται από τη συγγραφέα, Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve, στο βιβλίο της με τον ομώνυμο τίτλο (La Belle et la Bête). Το βιβλίο περιγράφει την αληθινή ιστορία αγάπης του Petrus Gonsalvus (ή Pedro Gonzalez) με την Catherine.
Ο νεαρός γεννήθηκε στη Τενερίφη το 1537 και είχε ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα εκ γενετής: Έπασχε από υπερτρίχωση, δηλαδή το σώμα του σε όλο του το εύρος ήταν καλυμμένο από τρίχες. Οι ντόπιοι τον ονόμαζαν «Ο άνθρωπος του δάσους». Κάποια στιγμή ο νεαρός βρέθηκε στην αυλή του βασιλιά Ερρίκου του Β ‘ της Γαλλίας, προσφερόμενος σαν αντικείμενο θεάματος.
Την εποχή εκείνοι οι άνθρωποι με παράξενα χαρακτηριστικά γινόταν αντικείμενο διασκέδασης στους κύκλους των ευγενών. Ωστόσο γρήγορα κατέστη σαφές ότι ο Pedro δεν ήταν τέρας αλλά, ένα κανονικός άνθρωπος με ευγενικά μάλιστα χαρακτηριστικά. Τότε ο βασιλιάς Ερρίκος αποφάσισε να πειραματιστεί με την αναμόρφωση του «τέρατος». Τον πήρε στην αυλή του με αποτέλεσμα να αποκτήσει μόρφωση και να ντύνεται με όμορφα ρούχα. Ο Gonzalez ανέβηκε σιγά σιγά στην ιεραρχία της αυλής και έγινε ευγενής.
Στο μεταξύ ο βασιλιάς πέθανε και στο θρόνο ανέβηκε η σύζυγός του, Αικατερίνη των Μεδίκων, η οποία διεξάγοντας ένα ακόμη πείραμα αποφάσισε να τον παντρέψει με μια όμορφη κοπέλα για να δει αν και οι απόγονοί του θα αποκτούσαν τα ίδια χαρακτηριστικά. Πράγματι επέλεξε την όμορφη κόρη ενός δικαστικού υπαλλήλου, την Catherine. Η νεαρή κοπέλα, αν και τρόμαξε αρχικά, σύντομα συνήθισε στην αποκρουστική εμφάνιση του Gonsalvus και τον αγάπησε πραγματικά αφού διαπίστωσε πως ήταν ένας πολύ αξιόλογος άνθρωπος.
Ο γάμος τους διήρκεσε 40 χρόνια και μαζί απέκτησαν 7 παιδιά, τα 4 από τα οποία κληρονόμησαν την τριχοφυΐα από τον πατέρα τους. Σε αυτό το σημείο σταματάει και η ευτυχισμένη πορεία της ιστορίας, καθώς τα 4 παιδιά απομακρύνθηκαν, με βία, από τους γονείς και δόθηκαν ως «δώρα» σε οικογένειες ευγενών ανά την Ευρώπη.
Το ζευγάρι αποσύρθηκε σε ένα απομονωμένο κτήμα στην Ιταλία, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα και τον πόνο που τους προκάλεσαν οι κύκλοι των ευγενών. Ο Gonsalvus πέθανε το 1618, σε ηλικία 81 ετών και λίγα χρόνια αργότερα τον ακολούθησε και η σύζυγός του.
Πηγή:perierga.gr