Σε γκάφα ολκής υπέπεσε η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ «Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών Ε.Μ.Π. Συγκεκριμένα, η φοιτητική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας, θέλοντας να τιμήσει την 79η επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, άλλαξε με photoshop την αμερικανική σημαία με την ελληνική, σε φωτογραφία που απεικονίζονται Aμερικανοί στρατιώτες στη μάχη του Ίβο Τζίμα στην Ιαπωνία, ανάμεσα στις αμερικανικές και τις ιαπωνικές δυνάμεις.

Για την ιστορία, η συγκεκριμένη φωτογραφία δείχνει Αμερικανούς στρατιώτες στη μάχη του Ίβο Τζίμα (νησί της Ιαπωνίας), η οποία διεξήχθη από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Μάρτιο του 1945, ανάμεσα στις αμερικανικές και τις ιαπωνικές δυνάμεις.

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

 

 

Η πραγματική ιστορία της φωτογραφίας

Στις 23 Φεβρουαρίου 1945 Αμερικανοί πεζοναύτες κατευθύνονται στην κορυφή του όρους Σουριμπάτσι και υψώνουν την αμερικανική σημαία.

Ο Αμερικανός φωτογράφος Τζο Ρόζενταλ αποτύπωσε στον φακό του στο θρυλικό στιγμιότυπο που κέρδισε Βραβείο Πούλιτζερ.

Το νησί Ίβο Τζίμα, που στα ιαπωνικά σημαίνει «Νησί του θείου» καθώς εκεί υπάρχουν θειούχα κοιτασμάτα, είναι ένα μικρό ηφαιστειογενές νησάκι του Ειρηνικού Ωκεανού. Οι Αμερικανοί ήθελαν να το χρησιμοποιήσουν ως αεροπορική βάση, απ’όπου θα ξεκινούσαν τις επιχειρήσεις τους ενάντια στην Ιαπωνία.

Είχαν ήδη καταλάβει τα νησιά Μάρσαλ και Μαριάνες, και επόμενος στόχος ήταν το Ίβο Τζίμα. Ο αυτοκρατορικός στρατός της Ιαπωνίας είχε στείλει στρατεύματα για να υπερασπιστούν το νησί. Επικεφαλής τους ήταν ο Τανταμίτσι Κουριμπαγιάσι, ο οποίος μαζί με 22.000 άντρες είχε διαταγή να πολεμήσει μέχρις εσχάτων.

Πέντε πεζοναύτες μαζί με έναν ναυτικό έφτασαν στην κορυφή και κάρφωσαν σ’ ένα κομμάτι σωλήνα την «αστερόεσσα». Πίσω τους βρισκόταν, ο φωτογράφος του «Associated Press» Τζο Ρόζενταλ, ο οποίος απαθανάτισε το στιγμιότυπο.

«Ο ουρανός ήταν συννεφιασμένος, ο αέρας κυμάτιζε πάνω από τα κεφάλια των στρατιωτών, ενώ οι θάμνοι και το τραχύ έδαφος έδειχναν την αναταραχή του πολέμου», είχε πει ο φωτογράφος.

Δέκα χρόνια μετά ο Τζο Ρόζενταλ περιέγραψε τον τρόπο που τράβηξε τη θρυλική φωτογραφία: «Από τη γωνία του ματιού μου, είδα τους άνδρες να έχουν ξεκινήσει να υψώνουν τη σημαία. Έστρεψα τη φωτογραφική μηχανή μου και αποτύπωσα τη σκηνή. Με αυτό τον τρόπο τράβηξα την εικόνα και όταν τραβάς μια φωτογραφία όπως αυτή, δε θα πεις μετά ότι τράβηξες μια φοβερή φωτογραφία, γιατί δεν το ξέρεις».

Για την συγκεκριμένη ιστορία Ο Κλιντ Ίστγουντ δημιούργησε την αμερικανο-γιαπωνέζικη ταινία «Flags of Our Fathers»:

 

 

Τρολάρισμα στο Twitter

Όπως ήταν φυσικό στο Twitter έγινε χαμός και έπεσε απίστευτο τρολάρισμα:

 

 

 

Με πηγή από eleftherostypos.gr