ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ:

ΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 17η Τελετή Απονομής Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη στο κτίριο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου από τον αθλητικό, ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό κόσμο.
Το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, στηρίζοντας έμπρακτα τον ελληνικό αθλητισμό για ακόμη μια χρονιά, απένειμε συνολικά 28 υποτροφίες σε 33 αθλητές & αθλήτριες ατομικών αθλημάτων από την Ελλάδα και την Κύπρο ενισχύοντας την προσπάθεια και την προετοιμασία τους για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς αγώνες.
Ανάμεσα στις 3 υποτροφίες που απέσπασε η κωπηλασία βρέθηκε και το πλήρωμα του διπλού σκιφ γυναικών με την κατερινιώτισσα πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, Κατερίνα Νικολαΐδου και την αθλήτρια του Ε.Ν.Ο.Α. Σοφία Ασουμανάκη, που έχοντας παρουσιάσει πολύ «γερά χαρτιά» όπως την 2η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο 2016 , κατέκτησε επάξια την υποτροφία, που είναι ακόμα πιο σημαντική στη σημερινή δύσκολη οικονομική κατάσταση. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η Πέμπτη χρονιά που η Νικολαΐδου λαμβάνει την συγκεκριμένη υποτροφία από το Ίδρυμα Λεβέντη, ως αναγνώριση της πολλά υποσχόμενης πορείας της στους διεθνείς στίβους.
Ανοίγοντας την εκδήλωση, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη, κ. Χάρης Γ. Δαυίδ, δήλωσε: «Σήμερα θα βραβεύσουμε 33 νέους και νέες, γεμάτους δύναμη και πείσμα για την προσπάθεια που είναι μπροστά τους. Που έχουν κάνει θυσίες για τον αθλητισμό, και τις έχουν κάνει με κέφι. Πάνω από όλα βραβεύουμε παιδιά που δεν το βάζουν κάτω. Και σε αυτό, το παράδειγμά τους είναι πολύτιμο».
Ακόμη η Κατερίνα Νικολαΐδου ως Αργυρή Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στην κωπηλάσια, πήρε μέρος στη συζήτηση με θέμα: «Από την Αθήνα στο Ρίο: η ολυμπιακή προετοιμασία με τη ματιά των αθλητών» η οποία πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, όπου συμμετείχαν υπότροφοι αθλητές & αθλήτριες του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη περιγράφοντας την τιμητική τους προσπάθεια ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. Στο πάνελ εκτός της Νικολαΐδου συμμετείχαν ακόμη οι: Ανδρέας Βαζαίος (κολύμβηση) Χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών, Νίκος Ηλιόπουλος, Πρωταθλητής Ελλάδος στην ενόργανη γυμναστική, Νικολέττα Πίττα, Χάλκινη Παγκόσμια Πρωταθλήτρια νέων-γυναικών, στην πυγμαχία, Σοφία Υφαντίδου, Πρωταθλήτρια Ελλάδος, κάτοχος ολυμπιακού ρεκόρ στον ακοντισμό επτάθλου Τη συζήτησε συντόνισε ο δημοσιογράφος και μέλος της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη, κ. Τάσος Τέλλογλου.
Στην τελετή παρευρέθηκαν: ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος, ο κ. Ισίδωρος Κούβελος, Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, ο κ. Λάμπης Νικολάου, επίτιμο μέλος της ΔΟΕ, ο κ. Μανώλης Κατσιαδάκης, Γ.Γραμματέας της ΕΟΕ και ο κ. Γιάννης Καρράς, Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας και Πρόεδρος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν επίσης εξέχουσες προσωπικότητες & εκπρόσωποι φορέων, όπως το MDA Hellas και οι Γιατροί χωρίς Σύνορα, ενώ ξεχωριστό στιγμιότυπο της βραδιάς αποτέλεσε η παρουσία των παιδιών από το Χαμόγελο του Παιδιού & το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, τα οποία μάλιστα βράβευσαν τους αγαπημένους τους αθλητές, γεμίζοντας συγκίνηση τους προσκεκλημένους.

Λίγα λόγια για το Ίδρυμα Λεβέντη
Το Ίδρυμα Α.Γ.Λεβέντη διανύοντας την 4η δεκαετία από την ίδρυσή του έχει υποστηρίξει πολλές πρωτοβουλίες και δραστηριότητες που κινούνται στο τρίπτυχο: Πολιτισμός, Παιδεία, Φιλανθρωπία, υλοποιώντας το όραμα του Αναστάσιου Γ. Λεβέντη, για τη δημιουργία ενός οργανισμού που θα εξυπηρετεί μορφωτικούς, πολιτιστικούς και κοινωνικούς σκοπούς, στην Ελλάδα, στην Κύπρο καθώς και παγκοσμίως.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ως σημείο αναφοράς της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αποτελούν ένα σημαντικό τομέα δράσης του Ιδρύματος. Έτσι από το 1999 η ενίσχυση της προσπάθειας των αθλητών και αθλητριών της Ελλάδας και της Κύπρου αποτελεί βασικό στόχο του Ιδρύματος, που συμβάλλει με τον τρόπο αυτό, τόσο στη διάκριση της χώρας μας στις Παγκόσμιες Αθλητικές Διοργανώσεις, όσο και στη διάδοση του Ολυμπιακού Ιδεώδους.