Συστατικά
Για το φύλλο

600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
330 γρ. σόδα
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
αλάτι
150 γρ. βούτυρο
αλεύρι γ.ο.χ., για το ταψί
βούτυρο, για το ταψί
Για τη γέμιση

300 γρ. γραβιέρα
500 γρ. φέτα
πιπέρι
θυμάρι
1 αβγό, μεσαίο

Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το φύλλο

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα, τη ζάχαρη, αλάτι και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με τον γάντζο, για 5-6 λεπτά μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη.

Ιδανικά βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο με μεμβράνη, για 20-30 λεπτά, να ξεκουραστεί.
Ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη σε διάμετρο 40-50 εκ. Απλώνουμε με ένα κουτάλι τα 120 γρ. από το βούτυρο σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.

Κόβουμε σε 10 κομμάτια και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο. Βάζουμε τα φύλλα σε πιάτο, τυλίγουμε με μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες για να παγώσει.

Για τη γέμιση

Σε ένα μπολ βάζουμε τη γραβιέρα τριμμένη, τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας, πιπέρι, θυμάρι, το αβγό και ανακατεύουμε.

Για τη σύνθεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας μας με αλεύρι.

Κόβουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε το πρώτο φύλλο. Φροντίζουμε να είναι λίγο μεγαλύτερο από το μέγεθος του ταψιού.
Απλώνουμε βούτυρο σε ταψί 25×35 εκ. και απλώνουμε το πρώτο φύλλο κάνοντας πτυχές. Φροντίζουμε να κάνουμε ένα γείσο περιμετρικά.
Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια του φύλλου. Ανοίγουμε το δεύτερο κομμάτι της ζύμης και καλύπτουμε τη γέμιση. Φροντίζουμε να κάνουμε πτυχές σε όλη την επιφάνειά του.

Απλώνουμε με ένα πινέλο 30 γρ. από το βούτυρο και χαράσσουμε σε 12 κομμάτια.
Ψήνουμε για 40-50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Πηγή:akispetretzikis.com