Λίγες ημέρες πριν την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ “Salvatore: Shoemaker of Dreams” του σκηνοθέτη Luca Guadagnino, στο Φεστιβάλ της Βενετίας, ο οίκος Salvatore Ferragamo δημιουργεί τη δική του σειρά podcast με τίτλο “The Shoemaker of Dreams”, η οποία εξερευνά τις άγνωστες πτυχές της ζωής του διάσημου σχεδιαστή πριν την ίδρυση του κορυφαίου πολυτελή οίκου.

Ο ιταλικός οίκος προσκάλεσε φίλους του πολυτελούς brand, Iταλούς ηθοποιούς, αστέρες του Χόλιγουντ, διεθνείς influencers, opinion leaders, συγγραφείς και δημοσιογράφους, όπως οι Stanley Tucci, Isabella Rossellini, Jessica Alba, Michelle Monaghan, Hero Fiennes, Caitriona Balfe, για να διαβάσουν κεφάλαια από τη βιογραφία του θρυλικού Salvatore Ferragamo.

 

https://www.instagram.com/p/CEkB6xQhxiP/?utm_source=ig_embed

 

Η σειρά βασίζεται στην αυτοβιογραφία του σχεδιαστή που κυκλοφόρησε στα τέλη του 1957 και θα μας διηγηθεί την ζωή του από την Ιταλία στις ΗΠΑ και το Χόλιγουντ και πάλι πίσω στην Ιταλία μέχρι και την ίδρυση του διάσημου οίκου. Αποτελείται από 22 κεφάλαια και είναι πλέον διαθέσιμη στο Spotify, SoundCloud και Apple iTunes.

 

 

Ο Salvatore Ferragamo μετανάστευσε από τη Νότια Ιταλία στη Βοστόνη και ύστερα στην Καλιφόρνια το 1914. Άνοιξε το Hollywood Boot Shop το 1923, και κατασκεύαζε υποδήματα για αστέρες του σινεμά όπως η Joan Crawford και η Gloria Swanson, όπως επίσης και για ταινίες όπως οι Δέκα Εντολές του Cecil B.DeMille. Επέστρεψε στην Ιταλία και και ίδρυσε ένα κατάστημα υποδημάτων στη Φλωρεντία το 1927.

 

 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας του, ο οίκος ήταν γνωστός για τα καινοτόμα σχέδια του και τη χρήση υλικών του. Αυτή η εφευρετικότητα έχει τις απαρχές της στην εποχή του Salvatore στην Καλιφόρνια, όταν διάβαζε ανατομία για να φτιάχνει υποδήματα τα οποία ήταν πιο άνετα. Οι αξιοσημείωτες καινοτομίες περιλαμβάνουν τις πλατφόρμες, τα παπούτσια που έχουν σόλα σε σχήμα κελύφους, το «αόρατο» σανδάλι, μεταλικά τακούνια και σόλες και το 18 καρατίων χρυσό σανδάλι, το παπούτσι-κάλτσα, τα αγαλμάτινα τακούνια, και το παπούτσι με την καμάρα σα γάντι το οποίο δημιουργήθηκε για την Indira Devi, γυναίκα του μαχαραγιά του Cooch Behar το 1938.

 

Πηγή:perpetual.gr