Ίδρυσαν σωματείο οι ιδιοκτήτες αποστακτηρίων τσίπουρου στην Πιερία
odelalis,
26 Αυγούστου, 2015
1 λεπτά ανάγνωσης
ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ
Σύσκεψη με την συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, πραγματοποίησαν την Τρίτη 11 Αυγούστου, οι ιδιοκτήτες Παραδοσιακών Αποστακτηρίων Διημέρου (αδειοδοτημένοι αμβυκούχοι τσίπουρου) Πιερίας στην αίθουσα συσκέψεων της Π.Ε. Πιερίας.Κατά τη διάρκεια της συσκέψεως οι ιδιοκτήτες παραδοσιακών αποστακτηρίων διημέρου Πιερίας εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των παραδοσιακών αμβυκούχων διημέρου κατά την παραγωγή και διακίνηση του παραγόμενου παραδοσιακού τσίπουρου, ενώ συγχρόνως προχώρησαν και στην διαδικασία ιδρύσεως σωματείου. Ο σκοπός του σωματείου θα είναι η εξασφάλιση της ποιότητας, καθώς και η διαφύλαξη της γνησιότητας του παραδοσιακού χαρακτήρα της παραγωγής του τσίπουρου όπως και η διασφάλιση της διακίνησης και διάθεσης του.
Οι παραγωγοί παραδοσιακού τσίπουρου ευχαρίστησαν την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου για τις προσπάθειες που καταβάλει μέσω των διοικητικών αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών της για την προστασία του παραδοσιακού χαρακτήρα της παραγωγής του τσίπουρου, καθώς και για τις πρωτοβουλίες που πραγματοποιεί και έχουν ως σκοπό την ανάδειξη και προβολή του παραδοσιακού τσίπουρου που παράγεται στην Πιερία.
Τα ιδρυτικά μέλη του σωματείου όρισαν στο πλαίσιο της σύσκεψης και την προσωρινή διοικούσα επιτροπή που αποτελείται από τους:
Δημητρούδης Νικόλαος – Αιγίνιο
Κουτσής Γεώργιος – Βροντού
Παντούλης Ιωάννης – Περίσταση
Πουλιάκης Παύλος – Κάτω Μηλιά
Χατζής Βασίλης – Νέος Παντελεήμονας
Στη σύσκεψη συμμετείχε και συντόνισε ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Π.Ε. Πιερίας κ. Δημήτρης Ρουκάς, ο οποίος ανέφερε πως η παραγωγή του παραδοσιακού τσίπουρου, από τους αμβυκούχους αποτελεί δυνατή πολιτιστική και γαστρονομική παράδοση για την Πιερία, συμβάλλοντας ταυτόχρονα και στην ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος, ενώ οφείλουμε όλοι να προστατέψουμε αυτό το παραδοσιακό αγροτικό προϊόν.