Scroll to top

Και καθαρισμένα, και ψημένα


- 5 Ιουνίου 2019

  •  

     

    Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

     

    Πώς αλλάζουν οι καιροί…

    Παλιά οι νοικοκυρές αγόραζαν τα ψάρια από το ιχθυοπωλείο ή τον πλανόδιο ψαρά, και στο σπίτι τα καθαρίζανε από λέπια και εντόσθια, και τα τηγάνιζαν.

    Σήμερα οι μοντέρνες νοικοκυρές αποφεύγουν τέτοιες δουλειές.

    Πρώτα-πρώτα δεν έχουν υπομονή να ξελεπιάσουν κλπ.

    Δεύτερο, τις πειράζει η μυρωδιά και η τσίκνα της ψαρίλας.

    Τρίτο, δεν θέλουν το ψάρι να έχει κόκαλα, προτιμούν μόνο φιλέτο.

    Γι’ αυτό και εμφανίστηκαν τα νέα ψαράδικα, τα οποία πουλάνε τα ψάρια έτοιμα να τα φας, και καθαρισμένα, και ψημένα…

     

  • Δείτε επίσης...

  • error: Το περιεχόμενο είναι προστατευμένο!