Μέχρι και για την φρατζόλα του ψωμιού κάνουν πλέον οικονομία οι Έλληνες, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε και θα παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος…

Η κρίση χτύπησε άσχημα και τον κλάδο των αρτοποιών, αφού τα νοικοκυριά πλέον αγοράζουν λιγότερο και όχι τόσο συχνά όσο παλιότερα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια έρευνα που διεξήχθη σε επιχειρήσεις στην Αττική, το κριτήριο της ποιότητας υποβαθμίστηκε και πλέον απ’ ότι φαίνεται όλο και περισσότεροι καταναλωτές αγοράζουν ψωμί με κριτήριο μόνο την τιμή του.

Υπενθυμίζεται ότι, η Ελλάδα είναι από τις φθηνότερες ευρωπαϊκές χώρες στην τιμή του ψωμιού και των αρτοποιημάτων, καθώς η τιμή της φρατζόλας στη χώρα μας δεν ξεπερνά κατά μέσο όρο τα 0,70 με 0,80 λεπτά ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη ξεπερνά το 1 ευρώ.

Η σχετική έρευνα αναμένεται να παρουσιαστεί την Πέμπτη από την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος.

zougla.gr