Scroll to top

Καταγγελία σοκ γυναίκας από την Κατερίνη: «Γιατρός μου έκανε διπλή μαστεκτομή χωρίς λόγο!»


- 29 Σεπτεμβρίου 2019

 •  

  Η μητέρα της είχε νοσήσει από καρκίνο σε μικρή ηλικία κάτι το οποίο την έκανε να είναι ιδιαίτερα προσεκτική στις δικές της προληπτικές εξετάσεις.

  Η περιπέτεια της Σοφίας, όπως είπε η ίδια στην εκπομπή Μαζί σου Σαββατοκύριακο με την Τατιάνα Στεφανίδου, άρχισε όταν βρέθηκαν κάποιες ασβεστώσεις στο στήθος της μετά από ένα τυπικό έλεγχο το 2018. «Μου είπαν να κάνω μαγνητική και μου σύστησαν επίσης να κάνω και γονιδιακό έλεγχο. Μου το σύστησε ένας γιατρός με τον οποίο είμαστε οικογενειακοί φίλοι. Μου είχε πει ότι αν βγει θετικό το τεστ θα έκανα μαστεκτομή. Μετά από 30 ήμερες μου είπε ότι τα αποτελέσματα είναι θετικά και δεν τα είδα γιατί του είχα πλήρη εμπιστοσύνη. Τον πίστεψα και κανονίσαμε το χειρουργείο».

  Όπως ανέφερε, μάλιστα, μπήκε άμεσα στο χειρουργείο γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις ο καρκίνος μπορεί να εμφανιστεί ανά πάσα στιγμή. «Σε 10 ημέρες κλείσαμε το χειρουργείο και έγινε η μαστεκτομή».

  «Πίστεψα τον γιατρό, δεν είδα τα αποτελέσματα»

  Ο γιατρός της που τον πίστεψε, όπως καταγγέλλει, χωρίς να δει τελικά ποτέ τα αποτελέσματα του γονιδιακού ελέγχου την είχε ενημερώσει ότι στο χειρουργείο θα είναι παρόντες ένας πλαστικός χειρουργός και ένας γενικός χειρουργός που όμως δεν τους είδε ποτέ. Ήταν μόνο ο γιατρός της, ο αναισθησιολόγος και μια νοσοκόμα.

  «Ανοίγοντας τα μάτια του είχα δύο παροχετεύσεις, μια σε κάθε σημείο του στήθους και έναν ορό στο χέρι. Ήμουν με φάρμακα και μου έκαναν και επισκληρίδιο για να μην έχω πόνους. Μου είπε ο γιατρός ότι το ένα μου στήθος είχε αιμορραγία, ενώ τους άλλους γιατρούς δεν τους είδα ποτέ», αναφέρει η Σοφία.

  Ακολούθησε ένας Γολγοθάς καθώς έμεινε επτά ημέρες στο νοσοκομείο και οι τέσσερις μήνες που ακολούθησαν, όπως λέει, ήταν δραματικοί. «Έβγαλα τις παροχοτεύσεις μετά από 12 ημέρες και είχα συνέχεια γάζες. Είχα να κάνω μπάνιο τέσσερις μέρες. Είχα υγρό στην δεξιά πλευρά και συνέχεια έτρεχε. Για δύο μήνες πήγαινα καθημερινά και μου άλλαζε τις γάζες, ώσπου η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Είχα πυρετό και ήταν κατακόκκινο».

  Τα όσα αναφέρει στη συνέχεια πραγματικά σοκάρουν. «Πήγα στο νοσοκομείο με μια φίλη μου αν και δεν ήθελε να παίρνω κανέναν μαζί μου. Βλέπω ένα ψαλίδι και με αυτό μου έκοψε όλο το στήθος μου και μου έβγαλε όλα τα ενθέματα από μέσα. Επειδή πονούσε πάρα πολύ δεν κατάλαβα ότι μου έκοψε το στήθος με το ψαλίδι. Αυτό έγινε δύο μήνες μετά το χειρουργείο». Είχε πάθει μόλυνση, όπως είπε και είχε σηκώσει πυρετό και για να το αντιμετωπίσει έπαιρνε αντιβίωση.

  «Δεν έγινε ποτέ ο έλεγχος στον Δημόκριτο»

  Με την πάροδο του χρόνου η Σοφία άρχισε να καταλαβαίνει, σύμφωνα με την καταγγελία της, ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. «Μου είχε πει ότι την επέμβαση αποκατάστασης θα την έκανε πριν το Πάσχα όταν το στήθος μου θα είχε στεγνώσει. Μου είχε πει ότι θα καθυστερήσει λίγο γιατί το υπόλοιπο ιατρικό τιμ έλειπε. Άρχισα να τον αμφισβητώ... Πήρα λοιπόν τηλέφωνο στο Δημόκριτο να ρωτήσω για την επέμβαση και μου είπαν ότι δεν έγινε ποτέ γιατί δεν είχα στείλει τα χρήματα. Μου έστειλαν έγγραφο οι ίδιοι ότι δεν έγινε ποτέ η εξέταση και πήγα να τον βρω στην κλινική. Μπήκα στο ιατρείο του στην κλινική και του ζήτησα και τα αποτελέσματα από το γονιδιακό έλεγχο,. Του είχα δώσει τα χρήματα, 600 ευρώ πριν ακόμα μου πάρει το αίμα επειδή μου είπε ότι ο Δημόκριτος ήθελε τα χρήματα πιο μπροστά. Και αυτό ήταν ψέμα. Πήρα το Δημόκριτο και τους είπα ξεκινήστε τον έλεγχο, τους έστειλα τα χρήματα και σε πέντε εβδομάδες μου έστειλαν τα αποτελέσματα τα οποία ήταν αρνητικά. Δεν χρειαζόταν να κάνω την διπλή μαστεκτομή».

  Η Σοφία σύμφωνα με όσα είπε, έχει απευθυνθεί πλέον σε δικηγόρο ο οποίος ζητά να αφαιρεθεί από τον γιατρό η άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος. «Παραβίασε μια σειρά από διατάξεις του ιατρικού κώδικα. Αμφισβητούμε ακόμα και να ενθέματα που έβαλε στην ασθενή καθώς τα παραστατικά γράφουν δειγματισμός».

  Η ζωή της μετά την επέμβαση έχει ανατραπεί… «Γιατί να τραβήξω όλα αυτά», αναφέρει και τονίζει «Θέλω να μην περάσει κανείς όσα και εγώ και να έχει μια τιμωρία ο γιατρόςΜε περιμένουν ακόμα δύο χειρουργεία».

  «Θα κάνουμε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση», τόνισε ο δικηγόρος της…

  Η πλευρά του γιατρού λέει ότι έπραξε σύμφωνα με τα παγκόσμια ιατρικά πρωτόκολλα βάσει των πρώτων εξετάσεων που πήρε στα χέρια του. Όλα τα υπόλοιπα θα αποδειχθούν στα δικαστήρια. Θα οριστούν για την υπόθεση και κάποιοι πραγματογνώμονες.

  Δείτε το βίντεο:

   

   

  Πηγή: newsit.gr

 • Δείτε επίσης...