Scroll to top

Κατερίνη: Το πρόγραμμα εορτασμού της 79ης εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940


- 22 Οκτωβρίου 2019

 •  

   

  Για τον εορτασμό της 79ης ιστορικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 1940, σύμφωνα και με τα υπ΄αριθμ.πρωτ. 69207/07-10-2019 (ΑΔΑ:6Φ0Κ465ΧΘ7-3ΟΡ) και 69212/07-10-2019 (ΑΔΑ: 6Φ3Χ465ΧΘ7-ΡΡΘ) έγγραφα του Τμήματος Ποιότητας & Εθιμοτυπίας της Διεύθυνσης Διοικητικής Υποστήριξης (Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών & Διοικητικής Υποστήριξης) του Υπουργείου Εσωτερικών, ορίζονται για την πόλη της Κατερίνης, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

   

  A. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

  Εορταστικές εκδηλώσεις, των μαθητών των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης όλου του νομού και ανάπτυξη σ’ αυτούς, της σημασίας της ιστορικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

  Ομιλίες, σε ειδικές συγκεντρώσεις, σ’ όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες και τα Ν.Π.Δ.Δ.

  Για τις Υπηρεσίες, που στεγάζονται στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί ,στην αίθουσα συσκέψεων, στον 4ο όροφο και ώρα 13.00΄.

  Ώρα 12.00΄

  Προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων, στο Μνημείο της πλατείας Ελευθερίας, από αντιπροσωπείες όλων των σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης (όπως καθορίζεται στο συνημμένο αναλυτικό πρόγραμμα), προσκόπων, συλλόγων και σωματείων .

   

  Β. ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

  1. Ώρα 08.00΄

  Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες σ’ όλες τις εκκλησίες.

  2. Ώρα 10.20΄ (Ώρα προσέλευσης 10:15′)

  Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως, θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, κ.κ. Γεώργιος, με το Ιερατείο της πόλης. Τον Πανηγυρικό, θα εκφωνήσει μέσα στον Ιερό Ναό, η κ. Παρθένα Ναβροζίδου, Διοικητική Υπάλληλος της ΔΙΔΕ Πιερίας.

  3. Ώρα 11.00΄

  Κατάθεση στεφάνων, στο Μνημείο της πλατείας Ελευθερίας, από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, το Δκτή της ΧΧΙV ΤΘ Ταξιαρχίας, το Δήμαρχο Κατερίνης, τον Αστυνομικό Δ/ντή Πιερίας, το Δκτή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης, κόμματα και εκπροσώπους της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, των Αναπήρων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Θυμάτων Πολέμου, του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων και Παραρτημάτων Οργανώσεων Εθνικής Αντίστασης. Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και η τελετή θα λήξει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

  4. Ώρα 11.30΄

  Στον καθορισμένο χώρο των οδών Ειρήνης – Χατζόγλου, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη παρέλαση, των Αναπήρων Πολέμου, Θυμάτων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Οργανώσεων Εθν. Αντίστασης, Αδελφών Ε.Ε.Σ., των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, Προσκόπων και Συλλόγων.

  5. Ώρα 13:00 (Μετά τη λήξη της παρέλασης)

  Στην πλατεία Ελευθερίας, θα πραγματοποιηθούν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, από Πολιτιστικούς Συλλόγους της Πιερίας.

   

  Γ. ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ – ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ

  Από την 8η πρωινή της 25ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου, θα σημαιοστολιστούν όλα τα Δημόσια και Δημοτικά καταστήματα καθώς και τα καταστήματα των Ν.Π.Δ.Δ. και Ι.Δ. των Οργανισμών και των Τραπεζών, τα ιδιωτικά καταστήματα, οι οικίες, οι δρόμοι και οι πλατείες της πόλης της Κατερίνης. Τις βραδινές ώρες, της 27ης και 28ης Οκτωβρίου, θα φωταγωγηθούν τα καταστήματα του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α. καθώς και τα καταστήματα των Ν.Π.Δ.Δ.,των Τραπεζών και Οργανισμών.

   

  ΓΕΝΙΚΑ

  Σε ό,τι αφορά τις ιεροτελεστίες, παρακαλείται να επιληφθεί η Ιερά Μητρόπολη.

  Τα θέματα τα σχετικά με την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, κίνηση οχημάτων, παρακαλούνται να τα ρυθμίσουν, οι αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές.

  Οι Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, παρακαλούνται να μεριμνήσουν για την ενημέρωση των σχολείων εκτός πόλης Κατερίνης, σχετικά με τις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου.

  Ο Δήμος Κατερίνης, παρακαλείται να μεριμνήσει, για τη μικροφωνική εγκατάσταση την ημέρα της Επετείου, τη διευθέτηση των χώρων των επισήμων, των καταθέσεων και της παρέλασης και να διαθέσει τη Φιλαρμονική του Δημ. Ωδείου.

  Από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τελετάρχης ορίζεται, ο κ. Αλέξιος Πουλικίδης. Από το Δήμο Κατερίνης, τελετάρχης ορίζεται, o κ. Γιώργος Μίχος.

  Το γενικό πρόσταγμα, για την παρέλαση όλων των σχολείων, θα έχει ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής, κ. Γκούμας Ευριπίδης, με βοηθούς τους καθηγητές Φ.Α., κ.κ. Καματσέλο Δημήτριο, Χοτοκουρίδου Μάγδα, Παναγιώτη Καλαντζή, Προκόπη Φωκαΐδη, Σιδηρόπουλο Νικόλαο, Τουλιοπούλου Αναστασία, Μπαρά Άννα, Κεραηλίδη Δημήτριο.

  Το πρόγραμμα αυτό έχει τη θέση επίσημης πρόσκλησης.

   

  Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
  ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ

   

  (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

 • Δείτε επίσης...