Συστατικά

1 φέτα ψωμί, χωρίς κόρα
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.γ. μάραθο, σπόροι
2 κ.σ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το τηγάνισμα
αλάτι
πιπέρι
450 γρ. κιμά χοιρινό
320 γρ. μοτσαρέλα, σε μπαλάκια
αλεύρι γ.ο.χ.

Για τη σάλτσα

1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. ξίδι
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
125 γρ. νερό

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

​Για τα κεφτεδάκια

Στο μίξερ χτυπάμε τη φέτα ψωμιού, το σκόρδο, το μπούκοβο, τον μάραθο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Ρίχνουμε τον κιμά σε ένα μπολ μαζί με το μείγμα του ψωμιού, ανακατεύουμε και ζυμώνουμε καλά.
Χωρίζουμε τον κιμά σε 16 ίσα μπαλάκια.

Βάζουμε ένα μπαλάκι μοτσαρέλας στη μέση από το κάθε κεφτεδάκι και πλάθουμε τον κιμά ώστε να καλύψουμε καλά τη μοτσαρέλα.
Βάζουμε σε ταψί αλεύρι. Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια φροντίζοντας να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους με το αλεύρι.

Βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει καλά, χωρίς λάδι.
Προσθέτουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι και στη συνέχεια ένα-ένα τα κεφτεδάκια, σε 2 δόσεις.
Με ένα πιρούνι γυρνάμε ίσα-ίσα τα κεφτεδάκια ώστε να πάρουν ωραίο χρώμα αλλά όχι να ψηθούν.
Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και αφήνουμε στην άκρη.

Στη 2η δόση, καθαρίζουμε το τηγάνι, προσθέτουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα υπόλοιπα.
Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί μέχρι να τα χρειαστούμε.
Για τη σάλτσα

Σε ένα ξύλο κοπής, ψιλοκόβουμε 1 σκ. σκόρδο και τη ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι όπου τηγανίσαμε τα κεφτεδάκια με λίγο ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε και προθέτουμε το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, το ξίδι, τη ζάχαρη, τη ντομάτα κονκασέ και το νερό.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά.
Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε.

 

 

 

Πηγή: akispetretzikis.com