Αλμυρό κέικ για δεκατιανό ή συνοδευτικό στο τραπέζι με κολοκυθάκια για λαχανικά, μπέικον να δίνει ένταση στην κάθε μπουκιά και τυριά για γλύκα.
Τρώγεται ζεστή και κρύα κι αυτό μας επιτρέπει να την έχουμε φτιάξει από πιο πριν.Ένα σνακ που μπορούμε να πάρουμε όλοι μαζί μας, στη δουλειά ή το γραφείο και να απολαύσουμε όταν το χρειαστούμε.

 

 

Εξοπλισμός
Μια φόρμα του κέικ στρογγυλή διαμέτρου 22 εκ ή ορθογώνια 11×22εκ.

Υλικά
300 γρ κολοκυθάκια τριμμένα
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ μπέικον τεμαχισμένα καρέ
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 ml γάλα πλήρες ή light σε θερμοκρασία δωματίου
60 γρ κασέρι τριμμένο
60 γρ παρμεζάνα τριμμένη
3 κγ μπέικιν πάουντερ
1/2 κγ ρίγανη
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
60 ml σπορέλαιο

Οδηγίες
Τρίβω στον χοντρό τρίφτη της ντομάτας τα κολοκυθάκια, τα βάζω σε ένα σουρωτήρι, τα αλατίζω με ½ κγ και τα αφήνω να στραγγίξουν τα υγρά τους.
Κόβω το μπέικον σε τετραγωνάκια και το σοτάρω σε μέτρια-δυνατή ένταση σε ένα αντικολλητικό τηγάνι να γίνουν τραγανά ανακατεύοντας τα (δεν χρειάζεται καθόλου ελαιόλαδο). Τα βγάζω και τα αφήνω να κρυώσουν.

Σε ένα μεγάλο μπολ σπάω τα αυγά και τα χτυπάω με το μίξερ να αφρατέψουν.
Προσθέτω το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και ανακατεύω.
Ενώνω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνω εναλλάξ με το γάλα, ξεκινώντας και τελειώνοντας με τα άλευρα.
Στραγγίζω τα κολοκυθάκια απλά να φύγουν τα πολλά υγρά τους και τα ρίχνω στο μείγμα μαζί με τα τριμμένα τυριά και το μπέικον.

Ανακατεύω το υλικά ίσα να ομογενοποιηθεί το μείγμα και τα βάζω σε φόρμα 11×22 εκ. βουτυρωμένη και αλευρωμένη.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, στους 180*C για 50 λεπτά.
Βγάζω από το φούρνο, αφήνω να κρυώσει 10 λεπτά και ξεφορμάρω στην πιατέλα.
Φυλάσσεται στο ψυγείο σε κλειστό σκεύος.

Πηγή:paxxi.gr