ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΚΑΤΑ ΑΓΝΩΣΤΩΝ,
ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ, ΠΕΤΡΟ ΚΙΑΦΑ.
2011-12-28_-_.--11_-____.-________ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΚΑΤΑ ΑΓΝΩΣΤΩΝ,  ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ, ΠΕΤΡΟ ΚΙΑΦΑ.
* ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΤΟΝ ΧΑΛΚΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΑΡΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟ
* ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ, ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ Ο ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Α.Τ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ, κ. ΚΑΚΑΝΗΣ.

Μήνυση κατά αγνώστων κατέθεσε ο δήμος Δίου-Ολύμπου για σειρά κλοπών σε αντλιοστάσια και σε κολώνες της ΔΕΗ που έχουν σημειωθεί το τελευταίο εικοσαήμερο σε περιοχές των δημοτικών ενοτήτων Δίου και Λιτοχώρου.
Το αποτέλεσμα αυτών των κλοπών είναι η ακύρωση λειτουργίας αντλιοστασίων, η έλλειψη ηλεκτροφωτισμού σε κάποιες περιοχές αλλά και μια πολύ μεγάλη οικονομική επιβάρυνση του δήμου σε μια πολύ δύσκολη οικονομικά περίοδο.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ Π.ΚΙΑΦΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ Α.Τ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
Τη μήνυση στην Εισαγγελία Κατερίνης κατέθεσε ο αντιδήμαρχος Πέτρος Κιάφας ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε και την αστυνομική διεύθυνση Πιερίας και συγκεκριμένα πραγματοποίησε συνάντηση με τον υποδιοικητή του αστυνομικού τμήματος περιφέρειας Κατερίνης κ. Κακάνη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Κιάφας συζήτησε με τον κ. Κακάνη για το πρόβλημα που έχει προκύψει ξανά στη Νότια Πιερία ενώ από την πλευρά του ο υποδιοικητής του αστυνομικού τμήματος περιφέρειας είπε στον αντιδήμαρχο Δίου-Ολύμπου ότι η Εισαγγελία Κατερίνης έστειλε σχετικό έγγραφο προς την υπηρεσία του Α.Τ. περιφέρειας λόγω της μήνυσης που έχει καταθέσει ο δήμος.

Όπως ανέφερε ο κ. Κιάφας, το πρόβλημα δεν είναι τωρινό αφού τέτοιου είδους κλοπές γίνονται τα τελευταία τρία περίπου χρόνια. Οι τελευταίες κλοπές υλικών έγιναν σε αντλιοστάσια του της δημοτικής ενότητας Δίου (Κονταριώτισσα και Βροντού), κλάπηκαν ακόμη βάνες υδροληψίας ενώ επίσης κλοπές έγιναν και σε καλώδια της ΔΕΗ στη δημοτική ενότητα Λιτοχώρου.
Οι κλέφτες αφαιρούν τον χαλκό από τις αρδευτικές και ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και στη συνέχεια τον πουλούν για κάποια λίγα ευρώ, ωστόσο οι ζημιές που προκαλούν στον δήμο είναι ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ, σε μια περίοδο μάλιστα μεγάλης οικονομικής δυσπραγίας.
Ο κ. Κακάνης κατανοώντας το όλο πρόβλημα των κλοπών δημόσιου υλικού σε διάφορες περιοχές του δήμου αλλά και τις επιπτώσεις που προκαλούνται αφενός μεν σε αγροτικά χωριά, αφετέρου δε στον δήμο που, για την αποκατάσταση των υλικών και των βλαβών, χρειάζεται κάθε φορά να καταβάλλει αρκετές χιλιάδες ευρώ, είπε στον κ. Κιάφα ότι θα δει το θέμα με προσοχή.
Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι προσανατολίζεται στο να αυξήσει τα μέτρα ασφάλειας σε περιοχές όπου έχει παρατηρηθεί ότι σημειώνονται κλοπές και συγκεκριμένα με την αυξημένη κίνηση αστυνομικών και περιπολιών οχημάτων.
ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΕ «ΠΑΘΕ» ΚΑΙ «ΑΙΓΑΙΟΝ Α.Ε.»
Την Τετάρτη 28/12/2011 ο δήμος Δίου-Ολύμπου απέστειλε έγγραφο προς την «ΠΑΘΕ» και την «ΑΙΓΑΙΟΝ Α.Ε.» με κοινοποίηση στο αστυνομικό τμήμα Λιτοχώρου. Στο έγγραφο αυτό ο δήμος γνωστοποιεί στην «ΠΑΘΕ» και την «ΑΙΓΑΙΟΝ Α.Ε.» ότι λόγω κλοπών στις κολώνες της ΔΕΗ έχουν παρατηρηθεί, το τελευταίο διάστημα, προβλήματα ηλεκτροφωτισμού στην περιοχή των κόμβων του κέντρου υγείας Λιτοχώρου, της Πλάκας.
«Η υπηρεσία σας όμως οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε αντικατάσταση των κλαπέντων και καταστραμμένων υλικών, διότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ατυχημάτων στα σημεία που σας προαναφέραμε. Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας», επισημαίνει στο ίδιο έγγραφο ο αναπληρωτής δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Φαρμάκης.
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΡΑΚΤΕΡ ΑΓΡΟΤΩΝ
Θα πρέπει, τέλος, να σημειωθεί ότι στη δημοτική ενότητα Δίου, πέρα από τις κλοπές που έχουν σημειωθεί, έχουν παρατηρηθεί και αρκετές ζημιές σε δίκτυα άρδευσης και αγωγούς, γεγονός που επιβαρύνει τον δήμο σε δύσκολους καιρούς.
Οι ζημιές αυτές προκαλούνται από τρακτέρ ασυνείδητων δημοτών, γι αυτό και ο αντιδήμαρχος Πέτρος Κιάφας απευθύνει έκκληση προς όλους τους αγρότες της περιοχής να έχουν αυξημένη προσοχή, ώστε να μην προκαλούνται τέτοιου είδους καταστροφές.