Ακόμη ένα κλασσικό μαμαδίστικο φαγάκι!

Τι κάνουν οι μανούλες τα κεφτεδάκια όταν περισσεύουν; Μα φυσικά κοκκινιστά με μακαρόνια. Και γίνονται τα «άτιμα» τόσο νόστιμα…. Γιάμι, γιάμι!

Δείτε παρακάτω τα υλικά για να φτιάξετε και εσείς πεντανόστιμα κεφτεδάκια κοκκινιστά με μακαρόνια, όπως της μαμάς.

Υλικά:

1 κιλό κιμά

1 μεγάλο ξερό κόκκινο κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο περασμένες από τον τρίφτη

2 αβγά

λίγη τριμμένη φρυγανιά ή μπαγιάτικο ψωμάκι

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα:

1 συσκευασία ντοματοχυμό

1 ξερό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3-4 μπαχάρια / 2 φύλλα δάφνης

αλάτι και πιπέρι

ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, βάλτε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώστε καλά. Πλάστε σε μπαλάκια και βάλτε τα στο φούρνο να πάρουν ελαφρώς λίγο χρώμα (όχι να ψηθούν τελείως).

μόλις είναι έτοιμα, αφαιρέστε τα και αφήστε τα στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα, τσιγαρίστε το κρεμμύδι για τη σάλτσα, μόλις μαραθεί, προσθέστε τον ντοματοπολτό, το αλατοπίπερο, τα μπαχάρια, τα φύλλα δάφνης και νερό. Μόλις κοχλάσει, προσθέστε τα κεφτεδάκια. Μαγειρέψτε μέχρι να έχετε μια χυλωμένη σάλτσα.

Βράστε τα μακαρόνια σας, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους, σουρώστε τα και σερβίρετε τα κοκκινιστά σας κεφτεδάκια.

Καλή όρεξη!

 

Mothersblog.gr