Ένας κορμός σοκολάτας με φουντούκια που μένει αξέχαστος γιατί είναι παν-εύκολος, παν-έμορφος και με μοναδική γεύση ατόφιας σοκολάτας, Θέλεις κι άλλα; Δες τη συνταγή, δοκίμασε τη και θα το διαπιστώσεις!
Ειδικός για τις στιγμές που θέλουμε ένα γλυκό αλλά δεν μπορούμε να αφιερώσουμε πολύ χρόνο ή όταν μας ειδοποιούν φίλοι πως θα έρθουν σπίτι απλά τον φτιάχνουμε κι όλα τα άλλα γίνονται μόνα τους. Το μόνο που χρειάζεται είναι ο χρόνος όχι από εμάς να κάνουμε κάτι αλλά να περάσει για να μπορέσει να σταθεί το γλυκό στο ύψος του.

 

 

Εξοπλισμός
Ορθογώνια φόρμα σιλικόνης

Υλικά
200 γρ κουβερτούρα τεμαχισμένη

Για τη γέμιση:
200 γρ σοκολάτα γάλακτος τεμαχισμένη
350 γρ λευκή σοκολάτα τεμαχισμένη
220 γρ πραλίνα φουντουκιού
200 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
150 γρ φουντούκια αποφλοιωμένα & καβουρδισμένα δες ΕΔΩ πως μπορείς να τα κάνεις

Οδηγίες
Σε ένα πυρίμαχο μπολ βάζω την κουβερτούρα και τη λιώνω είτε σε μπεν-μαρί είτε στο φούρνο μικροκυμάτων (σκεπάζω με μεμβράνη).
Με ένα πινέλο την απλώνω στο εσωτερικό της φόρμας δημιουργώντας μια πρώτη κάλυψη και φροντίζοντας να καλυφθούν όλα τα σημεία (ειδικά οι γωνιές) να μην υπάρχουν κενά.
Την βάζω στο ψυγείο για 10 λεπτά να στεγνώσει.

Περνάω όπως προηγουμένως μια δεύτερη στρώση και βάζω πάλι στο ψυγείο να στεγνώσει.
Συνεχίζω βάζοντας σε ένα μεγαλύτερο πυρίμαχο μπολ την σοκολάτα γάλακτος, την λευκή, την πραλίνα και την κρέμα γάλακτος να λιώσουν.
Ανακατεύω καλά να ενωθούν και προσθέτω τα φουντούκια.

Ρίχνω το μείγμα μέσα στη φόρμα, σκεπάζω με μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 4 ώρες να κρυώσει καλά.
Το βγάζω από το ψυγείο, βουτάω τη φόρμα σε λίγο νερό ζεστό (στιγμιαία δεν την αφήνω μέσα) και την αναποδογυρίζω στην πιατέλα.
Μπορώ να σερβίρω αμέσως κόβοντας σε κομμάτια και συντηρώ τον κορμό εκτός ψυγείου.

 

Πηγή:paxxi.gr