Από την περασμένη Πέμπτη οι παμπς και τα εστιατόρια κλείνουν στις 22:00 – Η κυβέρνηση πλέον εξετάζει το ενδεχόμενο του lockdown
Υπαίθριο πάρτι έστησαν στο Λίβερπουλ το βράδυ του Σαββάτου, προκαλώντας ανησυχία στις υγειονομικές αρχές της Βρετανίας, οι οποίες εξετάζουν πλεόν το ενδεχόμενο του lockdown.

Στο παρακάτω βίντεο του Associated Press, Βρετανοί έχουν γεμίσει τους δρόμους της πόλης, χορεύοντας ο ένας πάνω στον άλλο, μην τηρώντας φυσικά κανένα μέτρα για τον κορωνοϊό.

 

https://youtu.be/S3H_oYqeygY

 

Σημειώνεται ότι από την Πέμπτη, οι παμπς και τα εστιατόρια κλείνουν στις 22:00 και έτσι ορισμένοι βρήκαν την ευκαιρία «διοργάνωσης» street party.

Έρχεται νέο γενικό «lockdown» στη Βρετανία

Η βρετανική κυβέρνηση σχεδιάζει να επιβάλει γενικό «Lockdown» σε ένα μεγάλο μέρος της βόρειας Βρετανίας και ενδεχομένως στο Λονδίνο, για να καταπολεμήσει ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού, ανέφεραν οι «Times» αργά την Κυριακή.

Τα νέα μέτρα περιορισμού που εξετάζονται, είναι όλες οι παμπ, τα εστιατόρια και τα μπαρ να κλείσουν αρχικά για δύο εβδομάδες, παρόλο που ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε πρόσφατα είπε ότι κάθε νέο εθνικό «λοκντάουν» θα απειλούσε θέσεις εργασίας, βιοπορισμό και τις ανθρώπινες σχέσεις.

Η Βρετανία επέβαλε την περασμένη εβδομάδα νέα μέτρα που απαιτούσαν από τους ανθρώπους να εργάζονται από το σπίτι όπου ήταν δυνατόν και διέταξε τα εστιατόρια και τα μπαρ να κλείσουν στις 10 το βράδυ προκειμένου να αντιμετωπιστεί ένα δεύτερο κύμα COVID-19.

Τα σχολεία και τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά, μαζί με εργοστάσια και γραφεία στα οποία το προσωπικό δεν μπορούσε να εργαστεί από το σπίτι, πρόσθεσαν οι «Times», επικαλούμενοι μια κυβερνητική πηγή.

 

Πηγή:protothema.gr