Με ένα μήνυμα γεμάτο πάθος και αισιοδοξία, ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Πιερίας Κώστας Παπουτσίδης τονίζει πως, όσες προσπάθειες κι αν γίνουν για να φιμωθούν οι άνθρωποι του πολιτισμού, η δύναμη της τέχνης και της αλήθειας θα συνεχίσει να καίει λαμπρά. Ο πολιτισμός, ως αιώνια δύναμη, αρνείται να σιγήσει, ακόμη και όταν δέχεται επιθέσεις και προσπάθειες ευτελισμού.

«Όσες προσπάθειες κι αν γίνουν να φιμώσουν, να τρομοκρατήσουν και να ευτελίσουν τους ανθρώπους του πολιτισμού, σύροντάς τους σε κρατητήρια και σε κελιά ως κοινούς εγκληματίες, το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας οπλίσουν με ακόμη μεγαλύτερο πάθος και ακατάλυτη δύναμη. Η φλόγα του Πολιτισμού μας όχι μόνο θα συνεχίσει να καίει λαμπρά, αλλά θα φωτίζει και θα εμπνέει ακόμη περισσότερο!

Γιατί η Ομορφιά και η Αλήθεια είναι αθάνατες, και βρίσκουν πάντα τον δρόμο τους προς το φως, ανθίζοντας ξανά, και προσφέροντας καρπούς πολλαπλούς.

Ο Πόντος ΖΕΙ, όχι απλώς στην ανάμνηση, αλλά στην ψυχή μας!

Και ο Πολιτισμός των Ελλήνων, η αιώνια αυτή δύναμη, αρνείται να σιγήσει», αναφέρει ο Κώστας Παπουτσίδης.