Συστατικά

Για το κοτόπουλο

500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
2 κλ. δεντρολίβανο
1 κ.σ. θυμάρι
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. βούτυρο

Για τη μπεσαμέλ

30 γρ. βούτυρο
30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
200 γρ. γάλα
Για τη σύνθεση

150 γρ. mix τυριών
1 κ.σ. μουστάρδα
1 αβγό, μεσαίο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
2 κ.σ. μαϊντανό
850 γρ. φύλλα σφολιάτας
1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το κοτόπουλο

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες 1 εκ. και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε 2-3 λεπτά να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το σκόρδο ψιλοκομμένο και το βούτυρο. Ψήνουμε 3-4 λεπτά μέχρι να ψηθεί τελείως το κοτόπουλο.
Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη μπεσαμέλ

Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
Μόλις λιώσει βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να απορροφηθεί όλο το βούτυρο και γίνει μια πάστα.
Βάζουμε σε δόσεις το γάλα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να δέσει το μείγμα και έχουμε μια σφιχτή μπεσαμέλ. Αφαιρούμε από τη φωτιά.

Για τη σύνθεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε τη μπεσαμέλ, τα τυριά, τη μουστάρδα, το αβγό και ανακατεύουμε.
Ψιλοκόβουμε το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι και τον μαϊντανό, τα βάζουμε στο μπολ και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε τα φύλλα σφολιάτας στον πάγκο εργασίας μας και τα κόβουμε στη μέση από την μικρή πλευρά.

Μεταφέρουμε τη γέμιση σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και μοιράζουμε στις τέσσερις λωρίδες σφολιάτας.
Απλώνουμε περιμετρικά τον αραιωμένο κρόκο και τυλίγουμε σε ρολό. Κόβουμε το κάθε ρολό σε 3-4 κομμάτια και πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι για να κλείσει καλά η ζύμη.
Μεταφέρουμε σε ταψιά με λαδόκολλα, αλείφουμε με τον υπόλοιπο κρόκο και ψήνουμε ξεχωριστά τα ταψιά για 30 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

 

 

 

 

Πηγή: akispetretzikis.com