Συστατικά

1 καρότο
1 μικρή κόκκινη πιπεριά
150 γρ. μπρόκολο
2 κ.σ. ελαιόλαδο (1 κ.σ. + 1 κ.σ.)
50 γρ. τυρί κρέμα
50 γρ. τσένταρ, τριμμένο
1 κ.σ. βασιλικό φρέσκο
αλάτι
1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο στήθος
Για το σερβίρισμα

200 γρ. σαλάτα ανάμεικτη
100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Καθαρίζουμε το καρότο και το τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε την πιπεριά και το μπρόκολο.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, αφήνουμε 5 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία, και προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το τσένταρ τριμμένο, τον βασιλικό ψιλοκομμένο και το αλάτι.
Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη μεχρι να τη χρειαστούμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου στη μέση κατά μήκος αφήνοντάς τα ενωμένα από τη μια πλευρά για να μπορέσει να χωρέσει η γέμιση.
Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα φιλέτα με τη γέμιση και κλείνουμε με δύο οδοντογλυφίδες το κάθε φιλέτο. Εναλλακτικά μπορούμε να τα δέσουμε και με σπάγκο μαγειρικής.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φιλέτα για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στον φούρνο για 30-35 λεπτά.
Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα, ντοματίνια και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και αλάτι.

Πηγή:https://akispetretzikis.com