Υλικά

1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
λίγο αλεύρι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο περίπου
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
600γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη από κονσέρβα
1 κουτ. σούπας βασιλικό ξερό
5-6 κόκκους μπαχάρι
1 ξυλάκι κανέλας
2 φύλλα δάφνης
λίγο μπούκοβο (προαιρετικά)
200γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης σε κυβάκια
1 πακέτο Specialties Ταλιατέλλες Melissa
κεφαλοτύρι τριμμένο για το σερβίρισμα
αλάτι, πιπέρι

 

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνετε τις μερίδες του κοτόπουλου, τις αλευρώνετε και τις τινάζετε καλά. Βάζετε μια κατσαρόλα στη φωτιά να ζεσταθεί, προσθέτετε το μισό λάδι και ρίχνετε τις μερίδες του κοτόπουλου σε δυο δόσεις. Όταν ροδίσουν από τη μία, τις γυρίζετε και από την άλλη, και ύστερα τις βγάζετε στην άκρη σε μια πιατέλα.

Προσθέτετε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι, το σκόρδο, το κρεμμύδι και σοτάρετε ελαφρά. Ξαναβάζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου στην κατσαρόλα, ανακατεύετε λίγο και σβήνετε με το κρασί.

Προσθέτετε τότε την ντομάτα, αλατοπίπερο, τα μπαχαρικά και λίγο ζεστό νερό. Αφού το φαγητό πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά, τη χαμηλώνετε και το αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κοτόπουλο και να δέσει η πλούσια σάλτσα του. Πριν σβήσετε τη φωτιά, προσθέτετε εδώ κι εκεί τα κυβάκια του τυριού.

Στο μεταξύ έχετε βράσει al dente τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους, τις έχετε στραγγίξει και τις έχετε περιχύσει με λίγο ελαιόλαδο για μην κολλήσουν.

Σερβίρετε τις ταλιατέλες σε πιάτα, μετά πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και συμπληρώνετε από πάνω με μια μερίδα κοτόπουλο σε κάθε πιάτο και σάλτσα ντομάτας με λαδοτύρι.

 

 

 

 

Πηγή: olivemagazine.gr