Συστατικά

1 1/2 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλου
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 κρεμμύδια
2 σκ. σκόρδο
750 γρ. αγκινάρες
80 γρ. κρασί λευκό
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
400 γρ. νερό
1 κ.σ. ζωμό κοτόπουλου σε βαζάκι
2 κ.σ. εστραγκόν

Για το σερβίρισμα

πιπέρι
ελαιόλαδο
λεμόνι, σε φέτες
μαϊντανό

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια 2-3 εκ. και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, αλεύρι και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε το κοτόπουλο στο καυτό τηγάνι και σοτάρουμε 3-4 λεπτά να πάρει χρώμα.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σε μικρά κομμάτια, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε.
Προσθέτουμε τις αγκινάρες, το κοτόπουλο και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το νερό, τον ζωμό, το εστραγκόν και ανακατεύουμε.
Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά.
Σερβίρουμε με πιπέρι, ελαιόλαδο, φέτες από λεμόνι και μαϊντανό.

 

 

 

 

 

Πηγή: akispetretzikis.com