Υλικά

1 κοτόπουλο 2 κιλά κομμένο σε παϊδάκια
1 ΚΣ ξύδι
Λάδι για τηγάνισμα
Για τη σάλτσα επάλειψης:
80 γρ μέλι
60 ml σάλτσα σόγιας
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 ΚΣ τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
1 κγ πιπερόκαμα ή τσίλι σε σκόνη
½ κγ αλάτι

 

 

Οδηγίες

Πλένω το κοτόπουλο, το βάζω σε ένα μπολ, το ανακατεύω με 1 ΚΣ ξύδι και το αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.
Στραγγίζω το κρέας και το βάζω πάνω σε απορροφητικό χαρτί, το ταμπονάρω με χαρτί και από πάνω για να στεγνώσει τελείως.
Ζεσταίνω ένα τηγάνι με το λάδι (ύψος 1,5 εκ) σε μέτρια ένταση και τηγανίζω τα παϊδάκια σε δόσεις για 6-7 λεπτά, γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές.
Τα βγάζω σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζω όλα τα υλικά της σάλτσας και την αφήνω να σιγοβράσει για 2 λεπτά.
Τη βγάζω από την εστία, την αφήνω να κρυώσει λίγο για να γίνει πιο πυκνή η υφή της και τότε αλείφω με αυτή όλα τα τηγανισμένα παϊδάκια και τα τοποθετώ στη σειρά πάνω στη σχάρα που έχω αλείψει πρώτα με λίγο λάδι.

Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200*C για 10 λεπτά.
Τα βγάζω, τα γυρίζω από την άλλη πλευρά, τα αλείφω με τη σάλτσα και τα βάζω πίσω στο φούρνο για άλλα 5-10 λεπτά.
Βγάζω από το φούρνο και τα σερβίρω αμέσως μαζί με πατάτες, ρύζι ή ζυμαρικά!

tip:
Αν θέλουμε να γίνουν τραγανά crispy εξωτερικά, φροντίζουμε να τα κόψουμε σε μεγαλύτερα κομμάτια και να έχουν το δέρμα τους.

 

 

 

Πηγή: paxxi.gr