Υλικά

1 κoτόπουλο κομμένο στα 2
1 κεφάλι σκόρδο, κομμένο στη μέση
200ml κρασί λευκό
250ml νερό
150γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 φύλλα δάφνης
2 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
1 κλωνάρι θυμάρι
70ml ελαιόλαδο
3-4 αβγά ολόκληρα
500γρ. γιαούρτι στραγγιστό
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο. Σε πλατιά και κοντή κατσαρόλα (με μεταλλικά χερούλια που μπαίνει και το φούρνο) που έχετε ζεστάνει καλά σοτάρετε το κοτόπουλο, ένα τεμάχιο τη φορά, σε 50ml ελαιόλαδο. Αφήνετε το κοτόπουλο να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 140οC. Βγάζετε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το ακουμπάτε σε πιατέλα.

Ρίχνετε στην κατσαρόλα το σκόρδο, το κρεμμύδι, το κρασί, το νερό, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά. Αφήνετε να πάρουν μια βράση και ξαφρίζετε. Προσθέτετε και τα δύο κομμάτια του κοτόπουλου στην κατσαρόλα το ένα πάνω στο άλλο.

Κλείνετε την κατσαρόλα με το καπάκι, σφραγίζετε καλά με αλουμινόχαρτο και τοποθετείτε στο φούρνο. Ψήνετε για 1 ώρα.

Βγάζετε την κατσαρόλα από το φούρνο και σουρώνετε τα υγρά σε ένα μπολ. Ανακατεύετε τα υγρά της κατσαρόλας με το γιαούρτι και τα αβγά και ρίχνετε το μίγμα ξανά στο κοτόπουλο. Κλείνετε ξανά με το καπάκι και ψήνετε στο φούρνο, στους 180οC για 25 λεπτά περίπου.

 

Πηγή: olivemagazine.gr