Συστατικά

1 κρεμμύδι
2 καρότα
1 σκ. σκόρδο
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κίτρινη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. κουρκουμά
1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
500 γρ. κριθαράκι, ολικής άλεσης
αλάτι
πιπέρι
1200 γρ. νερό
500 γρ. ντομάτες, τριμμένες

Για τη σύνθεση

100 γρ. φέτα
2 κ.σ. βασιλικό
50 γρ. ελαιόλαδο
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
Για το σερβίρισμα

βασιλικό
ελαιόλαδο
πιπέρι

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια, τα καρότα σε μισοφέγγαρα και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και σοτάρουμε 2-3 λεπτά για να καραμελώσουν τα λαχανικά μας.
Βάζουμε τον κουρκουμά, την πάπρικα, το κριθαράκι και σοτάρουμε καλά.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το νερό, τη ντομάτα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 13-15 λεπτά ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας, τον βασιλικό ψιλοκομμένο, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου, ελαιόλαδο και πιπέρι.

 

 

 

 

Πηγή: akispetretzikis.com