Υλικά
50 ml ε.π. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
500 γρ. κριθαράκι
100 ml κρασί λευκό, ξηρό
160 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβα, ψιλοκομμένα
1 φύλλο δάφνης
200 γρ. λουκάνικο τσορίθο, σε φέτες
100 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
500 γρ. περίπου φέτες σφυρίδας, κομμένες σε μέτρια κομμάτια, χωρίς το κόκαλο
200 ml ζωμό λαχανικών
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1΄-2΄, ίσα να ροδίσουν. Προσθέτουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1΄-2΄. Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα ντοματάκια και τη δάφνη και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και να πάρουν χρώμα και γεύση.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε το περιεχόμενό της σε ένα ταψί. Ρίχνουμε τις λιαστές τομάτες και το τσορίθο σε μικρές ροδέλες. Προσθέτουμε τον ζωμό και βάζουμε το ταψί στον φούρνο. Κατά διαστήματα ελέγχουμε και, αν δούμε ότι το κριθαράκι έχει στεγνώσει, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Στα 10΄ ψησίματος προσθέτουμε το ψάρι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10΄ ή μέχρι το κριθαράκι να μαλακώσει.

Όταν βγει από τον φούρνο, το κριθαράκι πρέπει να είναι αρκετά ζουμερό, γιατί θα συνεχίσει να απορροφά το ζουμί από το ταψί.

 

Πηγή: olivemagazine.gr