Είναι γεννημένος ροκάς και αυτή η ροκ προσέγγισή του για τη ζωή αντανακλάται σε κάθε φιάλη από τα κρασιά του, όπου η αυθεντικότητα και η ποιότητα είναι τα ζητούμενα.

Στη σκιά του Ολύμπου και στις παρυφές των Πιέριων, στη Ράχη Πιερίας, σε ένα χωριό 400 κατοίκων, ο Απόστολος Κούρτης δημιούργησε στις παλιές καπναποθήκες της οικογένειάς του το «Κτήμα Κούρτη», ένα επισκέψιμο οινοποιείο που συγκεντρώνει επισκέπτες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι με τη σειρά τους ταξιδεύουν τα κρασιά του πίσω στις χώρες τους. Άλλωστε, ο Απόστολος Κούρτης επενδύει στον οινοτουρισμό και θέλει να γίνει το οινοποιείο του τουριστικό επίκεντρο στην περιοχή και μέσα από συνέργειες και με άλλες τουριστικές επιχειρήσεις να μπορέσει να αναδείξει τις ομορφιές της Ράχης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής και μαζί να δημιουργήσουν μια διαφορετική τουριστική εμπειρία.

Έχοντας ξεκινήσει με μόλις 500 φιάλες το 2007, έφτασε να έχει ετήσια παραγωγή 35.000 φιαλών και να εξάγει στην Ιταλία και τη Γερμανία, με τα κρασιά του να διακρίνονται μάλιστα σε διεθνείς διαγωνισμούς. Στόχος του όμως είναι για τα επόμενα χρόνια να μπορεί να πραγματοποιεί το 70% του τζίρου του από τις πωλήσεις που γίνονται στο οινοποιείο του, κατά τις επισκέψεις των τουριστών, αφού θεωρεί πως δεν υπάρχει καλύτερη εξαγωγή από αυτή. Είναι ενδεικτικό πως στο «Κτήμα Κούρτη» έχουν βρεθεί επισκέπτες από την Ιαπωνία και την Αφρική μέχρι τη Νέα Ζηλανδία, από όπου μάλιστα ο Απόστολος Κούρτης υποδέχθηκε πρόσφατα τέσσερις… βασίλισσες της φυλής Μαορί, που ενθουσιάστηκαν με τα κρασιά του.

 

 

Σήμερα το «Κτήμα Κούρτη» διαθέτει οκτώ ετικέτες –μεταξύ των οποίων και μία ρετσίνα- που αξιοποιούν τόσο ελληνικές όσο και διεθνείς ποικιλίες, τις οποίες καλλιεργεί στον βιολογικό του αμπελώνα των 70 στρεμμάτων: ασύρτικο, βιδιανό, ξινόμαυρο, αγιωργίτικο, trebbiano, syrah, merlot και cabernet sauvignon. Μάλιστα, το «καμάρι» του Κτήματος είναι το «Oniros», ένα κόκκινο blend.

 

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο voria.gr