ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΠΕ ΑΝ. ΟΛΥΜΠΟΥ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου, ως κομβικός συνεργάτης στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο: «Απορρίμματα: τα χρήσιμα…άχρηστα »  που συντονίζει το ΚΠΕ Έδεσσας – Γιαννιτσών, σε συνεργασία με το  τελευταίο, την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπ/σης Πιερίας, Αμανατίδου Μαργαρίτα και την Υπεύθυνη Καινοτόμων Δράσεων Β/θμιας Εκπ/σης Πιερίας, Παππά Μυράντα, πραγματοποίησε με επιτυχία επιμορφωτική ημερίδα με εργαστήρια. Το θέμα της ημερίδας ήταν:  «Δρω για τη μείωση της πλαστικής σακούλας, συμβάλλω στη βιώσιμη ανάπτυξη» και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, μέσω του Επιχειρησιακού προγράμματος ‘’Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση 2014-2020’’ το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) & από Εθνικούς Πόρους».
Η ημερίδα απευθυνόταν  σε  εκπαιδευτικούς που  υπηρετούν στα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης  Πιερίας  και διεξήχθη στο κτήριο του 19ου Δημ. Σχ. Κατερίνης  την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018 από τις 16:30 – 20:00.
Στόχος της ημερίδας ήταν η ενεργοποίηση των εκπαιδευτικών για συμμετοχή τους σε μικρής διάρκειας δράση που αφορά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γύρω από τη μείωση της χρήσης της πλαστικής σακούλας. Επιμέρους στόχοι της ημερίδας ήταν : η ενημέρωση των εκπαιδευτικών  για το πρόβλημα της αλόγιστης χρήσης της πλαστικής σακούλας, η ενημέρωσή τους για το διαθέσιμο προς χρήση εκπαιδευτικό υλικό-έντυπο και ηλεκτρονικό, ενδεικτική παρουσίαση για το πώς μπορούν οι εκπαιδευτικοί να ευαισθητοποιήσουν, να ενημερώσουν και να οργανώσουν με τους μαθητές τους δράσεις, η παράθεση προτεινόμενων δράσεων και ο καταιγισμός ιδεών για νέες καθώς και βιωματικά εργαστήρια σχετικά με το θέμα.
Η  επιλογή  των εκπαιδευτικών έγινε  από τις Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων και Καινοτόμων Δράσεων των αντίστοιχων Δ/νσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και συμμετείχαν είκοσι πέντε (25) εκπ/κοί .
Ελπίζουμε ότι η ημερίδα αυτή έδωσε στους συμμετάσχοντες εκπαιδευτικούς εργαλεία και εφόδια  για την πραγματοποίηση δράσεων για τη μείωση της χρήσης της πλαστικής σακούλας στο πλαίσιο της τάξης, του σχολείου και σε συνεργασία με την τοπική και ευρύτερη κοινωνία.